Hoe boek je voordelig een vakantiepark in Duitsland

Een vakantiehuisje boeken in Duitsland kan soms aardig in de papieren lopen. Vooral tijdens de schoolvakanties en de lange weekenden zijn de vakantiewoningen ook in Duitsland schaars en dan treedt de wetgeving van vraag en aanbod in werking.

Toch is het mogelijk om een vakantiehuisje met veel voordeel te boeken. Hoe dat leg ik je hieruit met een aantal handige tips.

1. Boek op tijd

De basisregel, hoe eerder je boekt hoe lager de prijs. Dit gaat echter niet altijd op. De aanbieders van de vakantiewoningen weten ook dat de vakantieperiodes geliefd zijn. De niet verhuurde vakantiewoningen worden dan pas last minute aangeboden. De grote aanbieders hebben een natuurlijk een grote bak aan gegevens en weten precies hoe en wanneer de vraag ontstaat en kunnen snel schakelen.

Goedkoop vakantiehuisje boeken in Duitsland2. Waar wil je naartoe

De vakantieparken in de omgeving zijn natuurlijk erg populair. De reistijd is kort (ideaal dus voor een vakantie met het gezin) en de parken lenen zich perfect voor een last minute vakantie. Wil je wat verder weg dan zijn de kansen op een last minute veel groter.

3. Wat doet het weer

Is er slecht weer voorspeld? Dan komt het voor dat de prijzen op het laatste minuut flink naar beneden worden aangepast. Maakt het weer je niet uit, want je brengt toch de meeste tijd door in een stad of een tropisch zwemparadijs? Dan is dit een gunstig moment om te boeken.

4. Speciale acties

Landal heeft meerdere keren per jaar speciale acties, Zoals de Hema Bungalowweken. Je koopt dan bij de Hema een voucher en daarmee kun je op de website van Landal dan voordelig een bungalow boeken. Bij Center Parcs is iedere woensdag een Waanzinnige woensdag. Op geselecteerde parken krijg je dan een hele leuke korting.

5. Vergelijken loont

Het is slim om de prijzen van de parken te vergelijken. Via Bungalowspecials kun je dat doen. Zij vergelijken meerdere keren per dag alle aanbiedingen van alle 59 vakantieparken in Duitsland.

6. Mystery parken

Via Bungalows.nl (een handige website zoekfunctie voor vakantieparken) kun je een Mystery park boeken. Voor een vaste prijs boek je een park in Duitsland voor de gewenste periode. Pas vier dagen van tevoren krijg je te horen waar je naar toe gaan. Op deze manier kan Center Parcs de allerlaatste bungalows alsnog verhuren. Het blijft natuurlijk wel spannend waar je dan terechtkomt. Dat kan in het prachtige Sauerland zijn, maar ook in het nieuwe park in Beieren.

Meer besparingen

Eten en drinken op het park is vaak iets duurder dan buiten de parken zelf. Wil je dus echt besparen op je vakantie dan kun je natuurlijk in de meeste bungalows zelf koken. Zoek in dat geval een supermarkt op buiten het vakantiepark. De winkels op de vakantieparken zijn namelijk echt een stuk duurder.

Eet je tijdens je vakantie liever buiten de deur dan is een slimme besparingstip om buiten het park te eten. Vooral in Duitsland kun je heel voordelig en goed eten bij een gasthof of een restaurant.

Let op de extra kosten

Veel parken vragen nog extra kosten, denk aan de eindschoonmaak, een handdoeken en beddengoed pakket. Bij Landal is het zelfs verplicht om het beddengoed pakket wat bestaat uit een laken, een bed overtrek en een kussensloop mee te boeken.

Ook boekingskosten zijn vaak niet bij de prijs inbegrepen. Voor huisdieren rekenen alle parken extra kosten. Dit in verband met de extra schoonmaak. Vergeet ook niet dat veel parken toeristenbelasting moeten afdragen. Deze bedragen variëren tussen de € 1 en € 2,50 per persoon per dag. Een midweek met 4 personen kan dus al snel 50 euro extra kosten door deze toegevoegde belasting.