Nederlands Netflix-aanbod ontvangen vanuit Duitsland

Ben je op vakantie in Duitsland en kom je er net achter dat je favoriete Nederlandse Netflix films en -series hier niet beschikbaar zijn? Of kun je alleen maar kijken met Duitse ondertiteling? Dan is er goed nieuws, via een slim trucje kun je toch verder kijken zoals je gewend bent.

Bij Netflix krijg je altijd het lokale aanbod van te zien van het land waarin je je bevindt: ook al heb je een Nederlands account. Dit heeft onder andere te maken met de strak geregisseerde filmrechten die per regio kunnen verschillen. Het Netflix-aanbod, verschilt dus sterk per land.

Hoe toch kunnen kijken?

Gelukkig kun je dus wel verder kijken. Via een VPN (virtual private network) verbinding kun je deze geografische blokkades omzeilen. Een VPN is een app die je kunt installeren waarbij je anoniem kunt internetten. Sterker nog: je kunt daarin aangeven in welk land je virtueel wilt zijn. Zo kun je vanuit Duitsland met de VPN een Nederlandse server te kiezen, zodat het lijkt alsof je Nederland bent.

Hoe het werkt

Het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel makkelijk. Via deze stappen kun je vanuit Duitsland weer het complete Nederlandse Netflix-aanbod bekijken.

  1. VPN kiezen

Op VPNgids.nl staat een uitgebreid overzicht van aanbieders van een VPN-verbinding. Elke met hun eigen specialiteit, maar met duidelijk eigenschappen zoals veiligheid, snelheid en geschiktheid voor streamingsservices als Netflix, Videoland, Prime en Disney.

Op https://www.vpngids.nl/reviews kun je bij de sorteeropties aangeven voor welke services je de VPN wilt gebruiken. Ook kun je het besturingssysteem selecteren  van je tablet of telefoon, bijvoorbeeld iOS of Android. Op basis van jouw input krijg je dan precies te zien wat de meest geschikte VPN voor je is. Handig: er zijn ook een aantal gratis aanbieders die je kunt gebruiken, al zijn deze vaak iets langzamer en minder stabiel.

De juiste keuze gemaakt? Je kunt de app vervolgens downloaden en installeren op je telefoon, tablet of laptop.

  1. Kies voor een Nederlandse server  

Om Netflix in het Nederlands te kijken moet je je identificeren als een Nederlandse gebruiker moet je via je VPN een Nederlandse server selecteren. In je VPN app kun je een uitgebreid overzicht vinden met verschillende servers uit de hele wereld. Wanneer je een Nederlandse server uitkiest, verander je ‘virtuele verblijfplaats’ naar Nederland: ook als je in Duitsland op vakantie bent.

Je hoeft uiteraard niet per se voor een Nederlandse server te kiezen. Zo selecteren bijvoorbeeld ook veel VPN-gebruikers een server uit de Verenigde Staten om series en films te bekijken die dan juist weer niet standaard in het Nederlandse aanbod staan. Met name het Netflixfilmaanbod is in de VS veel uitgebreider dan in Nederland.

  1. Nederlandse series en films kijken!

Gekozen voor een Nederlandse server? Zet dan Netflix weer aan en je zult zien dat het aanbod wordt naar Nederland. Kies je favoriete serie uit en kijk verder waar je bent gebleven. Bij vreemdtalige series zul je zien dat de ondertiteling nu niet meer in het Duits staat, maar in het vertrouwde Nederlands. Veel kijkplezier!