Elisenbronnen


Elisenbrunnen

Dat Aken vroeger over veel rijkdom beschikte komt niet alleen omdat het een Domstad is. De vele waterbronnen zijn daar ook debet aan. Op diverse plekken in de stad kwam sprankelend drinkwater rechtstreeks uit de grond. Het water in Aken heeft ook een heilzame werking. Vandaar dat er vroeger ook veel kuuroorden waren. Nu is er nog èèn kuuroord in de stad en dat is de Carolus thermen met een prachtig sauna en wellness gedeelte.

Dankzij het frisse water kreeg Aken al snel een sterrenstatus

Dankzij de vele bronnen kreeg Aachen al snel de reputatie van een kuuroord. Veel bekende en prominente inwoners vanuit heel Duitsland kwamen naar Aken voor de gezonde werking van het water in de stad. Ook Karel de Grote nodigde veel van zijn gasten uit naar Aken om te genieten van het heldere frisse water.

Bijzonder bouwwerk met dubbele functie

De Elissenbron ligt midden in de stad. Het bouwwerk kun je niet missen Het ziet er namelijk uit als een Romeins badhuis. De Elisenbronnen in haar huidige vorm werd in 1851 gebouwd en is in 2009 voor het laatst gerenoveerd. Het gebouw is zeker een bezoek waard, niet alleen omdat hier het lekkerste water van Aken stroomt maar ook omdat de toeristische informatie (VVV) hier is gevestigd.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest