Carolus Thermen Aken

  1. Home
  2. Steden
  3. Aachen
  4. Carolus Thermen Aachen

Carolus Thermen in Aachen

Thermaal water in AkenAken is naast Domstad ook een kuurstad. Dat komt door de aanwezigheid van de Rozenbron. Deze thermale bron levert het warme water voor de baden van de Carolus thermen in het stadspark van Aken. Het water komt boven de aarde met een temperatuur van 47 graden. Deze bron ligt eigenlijk in het midden van de binnenstad en door middel van leidingen wordt het water naar de thermaalbaden gevoerd.

Heilzaam water

Het water is rijk aan zwavel en andere sporen elementen, het ruikt dus ook wat zwavelig en proeft wat ziltig aan. Het thermale water kan dan ook ondersteunend werken bij diverse lichamelijke klachten. Zoals Reuma, Jicht, het bewegingsapparaat in het algemeen en huidaandoeningen.

Wil je gewoon een dagje lekker ontspannen? Geen probleem het thermen-complex biedt namelijk meer dan alleen de thermale badden. Er is ook een prachtig sauna landschap te vinden. Dit gedeelte ligt op de bovenverdieping van de thermen en is een volledig naakt bereik. Badkleding is hier dus niet gewenst (op een handdoek na natuurlijk)

Prachtige sauna’s

Sauna's in de Carolus Thermen

Het sauna-gedeelte in de Carolusthermen is opgedeeld in twee delen. Een deel van de sauna-wereld is Oriëntaalse stijl ingericht. Een sfeer van 1001 nacht omschrijft het misschien wel als beste. Oosterse geuren, kleuren en geluiden zorgen voor een ontspannen geheel. Droom even lekker weg in het Tepidarium of luister naar de onderwatermuziek in het zwembad. Je bent weer helemaal bij als je de ijsgrot induikt. Een prachtige beleving dus.

Het tweede gedeelte van de sauna brengt je naar de roots van het sauna gebruik. Dit deel is ingericht in de sfeer en stijl van de Baltische staten. Het voelt warm aan door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Hier kun je lekker genieten van een sauna in een houtenn Tipi. of gewoon genieten en de wereld aan je voorbij laten gaan in de panorama sauna.

Hier neemt men wellness nog serieus en worden er ieder uur verschillende opgietingen gehouden (Aufguss op zijn Duits) Laat je goed informeren door de saunameesters. Zij zijn er voor en zorgen voor een onvergetelijke belevenis in de Carolus Thermen.

Eten en drinken

Al dat zweten en zwemmen maakt natuurlijk hongerig. Geen probleem want de thermen beschikt over een goed restaurant en twee gezellige bistro’s. Tijdens de zomermaanden is ook het terras geopend zodat je in de schaduw van de bomen van het stadspark kunt genieten van je drankje.

Voor een overzicht van de restaurants en de menukaarten kun je het beste even de website bezoeken.

Algemene en praktische informatie

buitenbad Carolus Thermen AkenEen bezoek aan de thermen moet ontspannend zijn, daarom wat handige en vooral praktische informatie om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoek je de website: www.carolus-thermen.de 

Route en parkeren

De Carolus thermen liggen in het stadspark van Aachen. Volg zodra je in de stad bent de bewegwijzering. “Carolus Thermen” Vanaf de autobaan wordt dit al aangegeven. Parkeren kan in de eigen overdekte parkeergarage van de Termen, in 2019 betaal je voor een hele dag parkeren € 3,00

Het adres voor je navigatie is: Stadtgarten / Passstr. 79 D – 52070 Aachen

Openingstijden

De thermen is 365 dagen per jaar geopend, iedere dag van 9.00 tot 23.00 De laatste gasten mogen tot 21.30 naar binnen en om 22.40 wordt van u verwacht dat u zich gaat omkleden.

op 24-12, 25-12, 31-12 en 1-1 zijn de openingstijden vanwege de kerst en nieuwjaarsdagen aangepast. voor meer informatie kijk je op de website.

Toegang voor minder validen

De Carolus Thermen is bijna volledig toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel of andere hulpmiddelen. Diverse liften garanderen de toegang tot alle verdiepingen. Er zijn ook speciale kleedkamers voor minder validen. Het grote thermale bad beschikt ook over een lift zodat u makkelijk in- en uit het bad kunt komen.

Hotels in de omgeving

Eigenlijk doe je jezelf te kort als je na een dag genieten in de Carolus thermen gelijk weer in je auto springt en naar huis rijdt. Boek dus gewoon een lekker hotel in de buurt van de thermen en geniet de volgende dag van al het moois wat Aken je heeft te bieden. Deze hotels liggen stuk voor stuk op korte afstand van de thermen en bieden je net dat beetje extra.