Rijncruise


Rijncruise Duitsland

Rijncruise

Is een cruise naar de Middellandse zee of in de Caraïben te ver weg? Dan is een cruise over de Rijn en Moezel in Duitsland misschien een goed alternatief. De cruiseschepen zijn een stuk kleiner maar desalniettemin toch voorzien van allerlei comfort en gemakken en deze scheppen doen qua service absoluut niet onder voor de grotere oceaan stomers die we kennen van TV.

Tijdens een Rijncruise leert u onze oosterburen kennen als een zeer gastvrij en open land. De diverse Rijn steden zoals Keulen, en Düsseldorf nodigen uit om te winkelen en te genieten van al het goede in Duitsland.

Programma van een Rijncruise

Over het algemeen wordt er ’s ochtends zo veel mogelijk gevaren zodat het grootste deel van de dag overblijft om de stad te kunnen doorbrengen. Terwijl u geniet van het heerlijke en goed verzorgde ontbijt trekken de prachtige Rijnoevers aan u voorbij.

Enkele Highlights van de Rijn

riviercruise duitsland

We benoemde de steden Keulen en Düsseldorf al, maar er meer langs de Rijn zoals het prachtige Koningswinter waar zich de beroemde Drachenfels bevindt. Deze middeleeuwse burcht is nu slechts een ruïne maar ligt op een rots 321 meter boven Rijn, u komt via een tandradbaan eenvoudig bij dit prachtige uitzichtpunt over de Rijn.

Daarnaast kenmerkt de omgeving rondom Koningswinter zich door de pittoreske vakwerkhuisjes en prachtige 17de eeuwse stadsvilla’s. Winningen is één van de parels van de Duitse wijnen, de steile hellingen vol met wijndruiven en de vele fruitboomgaarden geven u een prachtige indruk van een ander Duitsland.

Net als Winningen is Alken ook een wijncentrum, hier worden regelmatig wijnfeesten gevierd en het prachtige compacte centrum nodigt uit om te bezoeken en de wijnen te proeven.

Vanuit Alken is Cochem dichtbij en dit plaatsje is geliefd door de mooie straatjes met de vakwerkhuizen en de unieke delen van een middeleeuwse muur en een imposante burcht.

De Dag in Cochem sluit u af met een heerlijke moezelwijn of een glas Duits bier op het gezellige marktplein wat rondom gevuld is met gezellige terrasjes.

Bonn is de oude hoofdstad en voormalige regeringsstad van Duitsland, deze rol is na de val van de De muur overgenomen door Berlijn maar Bonn heeft niks van haar charme verloren. Diverse fraaie bezienswaardigheden zoals het Beethovenhuis en de munsterkerk zijn een bezoek meer dan waard.

Varend naar Rudesheim varen we over het beroemdste deel van de Rijn, de legendarische Loreley verschijnt namelijk al snel in uw blikveld. Verder passeer je diverse oude burchten en het beroemde muizen eiland. In Rüdesheim zelf is een bezoek aan de stad zeker een bezoek waard, vooral een avond wandeling door de beroemde Drösselgasse op zoek naar een gezellig terrasje.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest