Kerstmarkten in Osnabrück (2024)Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Duizenden Nederlanders voornamelijk de grensstreek weten waar ze vanaf eind november tot eind december moeten zijn. De kerstmarkten in Osnabrück zijn tot diep in Nederland bekend als één van de gezelligste kerstmarkten in de grensregio.

De historische kerstmarkt rondom het Rathaus. De Marienkirche en de Dom van Osnabrück vindt in 2024 plaats van 25 november tot 22 december, de kerstmarkten zijn iedere dag van 12 tot 21 uur geopend en in de weekeinden blijven de stalletjes een uurtje langer open.

Historische binnenstad

De gezellige binnenstad van Osnabrück leent zich perfect als decor voor één van de gezelligste kerstmarkten van Noord-Duitsland. Rondom het markt- en Domplein strijken tijdens de gezelligste maand van het jaar dan ook tientallen kraampjes en kerststalletjes neer met leuke handwerken, en mooie kerstcadeaus.

Nieuw in 2016 is de regionale kerstmarkt op het plein voor het Rathaus met alleen maar regionale producten uit de omgeving van het Osnabrücker land. Iedere week mag een andere ondernemer zijn waren aan de man brengen.

Winkelen in Osnabrück

Osnabrück is niet alleen een leuke stad voor om de kerstmarkten te bezoeken, ook de ruim 500 leuke winkels zijn het bekijken zeker waard. Tijdens de decembermaanden doen de ondernemers nog eens extra hun best om het zo gezellig mogelijk te maken. Vooral de Große straße en de Kamp Promenade zijn erg sfeervol ingericht. Voor feestmode kun je tijdens de decembermaand uitstekend terecht bij het grote modewarenhuis L+T.

Hoe kom je in Osnabrück

Osnabrück is vanuit Nederland zowel met de auto als met de trein snel te bereiken.

Met de auto

De kerstmarkten in Osnabrück liggen allemaal in het centrum van de stad en zijn met de auto makkelijk te bereiken. Het beste parkeer je in één van de parkeergarages. De prijzen variëren van max 5 a 10 euro per dag. (en rond de 2,50 euro per uur)

Vanaf Amsterdamenter/Hengelo: A1/E30 (loopt over in de E/A30) tot aan Osnabrück.
Vanuit Groningen: A7 richting Oldenburg. Bij knooppunt Dreieck Bunde A31 richting Oberhausen. Bij knooppunt Schüttorf A30 richting Osnabrück.

Vanuit Arnhem/Nijmegen: A12/A3 richting Oberhausen, A31 richting Emden. Bij knooppunt Schüttorf de A30 richting Osnabrück.

Vanuit Venlo: vanaf Münster A1 richting Bremen. Bij knooppunt Lotte A30 richting Osnabrück.

Let op! In Osnabrück is een mileusticker verplicht, het centrumgebied is een zogenaamde Umweltzone. Uw auto moet een groene sticker hebben.

Met de Trein

het station van Osnabrück ligt aan de lijn Amsterdam – Berlijn. De Intercity naar Berlijn stopt in Osnabrück, vanuit Amsterdam is de reistijd ongeveer 3 uur overstappen is niet nodig. Vanuit Utrecht is de reistijd ook ongeveer 3 uur, echter dien je wel 1 of 2 keer over te stappen. Meer informatie over de treinreis naar de Kerstmarkten in Osnabrück via de website van NS-international.