Kerstmarkten in Münster (2024)Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

De kerstmarkten in Münster worden al ruim voordat de advent begint opgebouwd voor de leukste en gezelligste periode van het jaar. Samen met de lokale ondernemers en de meer dan 300 standhouders worden op diverse plekken in de stad de leukste kerstmarkten van Münster opgebouwd. Niet alleen om leuke originele kerstdecoratie te kopen, maar ook om te genieten van de typische gerechten van een kerstmarkt, zoals geroosterde kastanjes (Heisse Maroni) en de op traditionele manier bereide Reibekuchen met appelmoes. Natuurlijk hoort een daar een heerlijk warme Glühwein bij.

Kerstmarkten in Münster door het centrum

Kerstmarkten in Münster Duitsland

Münster is een oude Hanzestad en ligt op slechts anderhalf uur rijden van Utrecht en is dus vanuit Nederland makkelijk bereikbaar. En ideaal om even voor een dag naar toe te reizen om de kerstmarkten in Münster te bezoeken.

De Münster kerstmarkten zijn zeer populair en kunnen ook best druk zijn, om te voorkomen dat je rond blijft lopen met al je aankopen biedt het toerismebureau van Munster een speciale gepäckaufbewahrung. Het is een hele fijne service waarbij je je aankopen kunt afgeven en later weer kunt ophalen. Dankzij een goed systeem raakt er niks weg en hou je je handen vrij.

Rathaus – Platz des Westfälischen Friedens

Onder een romantische sterrenhemel van duizenden lichtjes worden de gasten van de oudste en grootste kerstmarkt begroet. Niet alleen tref je hier een reusachtige collectie aan sieraden en kunstenaars aan. Maar ook een draaimolen en een veelzijdig culinair aanbod zijn onderdeel van één van de leukste kerstmarkten in Münster in het hartje van het centrum naast het oude en prachtige Rathaus van Münster. Dat het hier gezellig druk kan zijn is natuurlijk niet verwonderlijk. Bij de kraam met grill producten eet je één van de lekkerste curryworsten van Münster. Zeker een aanrader.

Aegidii

Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de prachtige kerstkribbe, en de ruim zes meter hoge kerstpiramide. Deze idyllische sprookjeswereld met de vele prachtige kramen met weer typisch Duitse kerstversieringen en traditionele handwerkproducten is voor de gehele familie een bezoek meer dan waard. Voor het ultieme kerstgevoel zorgt een klokkenspel wat elk half uur een kerstliedje laat horen. Rondom de Aegidii vindt je diverse leuke cafés en bars. Dus als je even wilt zitten om bij te komen van al het geslenter langs de stalletjes dan is dit de plek om dat even te doen.

Met de trein naar Münster

met de trein naar de Duitse kerstmarkten

anaf Amsterdam en Utrecht is Münster uitstekend per trein bereikbaar. Per ICE is het noodzakelijk om in Oberhausen over te stappen en reis je met de gewone IC trein dan stap je in Enschede over. Een retour naar Münster is al te boeken vanaf € 20,- bij

Kiepenkerl

Het kleine kerstdorp am Kiepenkerl een culinaire kerstmarkt, hier proef je vooral de streekgerechten uit Münster en omgeving, en daarbij natuurlijk ook hier diverse stalletjes met handwerk producten.

Giebelhüüskesmarkt

De jongste kerstmarkt van Münster is de Giebelhüüskesmarkt. Op deze kerstmarkt vindt je voornamelijk handwerkkunst en de ‘vergeten’ maar zeker bijzondere kerst lekkernijen. Deze kerstmarkt is bijzonder romantisch en dat komt ook door zijn locatie naast de Überwasserkirche, Deze Kerstmarkt sluit trouwens in 2021 op 23 december. Deze markt ligt iets buiten het centrum van Münster, maar is de wandeling er naar toe meer dan waard. Afgelopen jaren genoot ik hier van één van de lekkerste Flammküchen die ik ooit heb gegeten op een kerstmarkt.

Giebelhüüskesmarkt

De jongste kerstmarkt van Münster is de Giebelhüüskesmarkt. Op deze kerstmarkt vindt je voornamelijk handwerkkunst en de ‘vergeten’ maar zeker bijzondere kerst lekkernijen. Deze kerstmarkt is bijzonder romantisch en dat komt mede door zijn locatie naast de Überwasserkirche, Deze Kerstmarkt sluit trouwens in 2019 op 23 december. Deze markt ligt iets buiten het centrum van Münster, maar is de wandeling er naar toe meer dan waard. Afgelopen jaar genoot ik hier van één van de lekkerste Flammküchen die ik ooit heb gegeten op een kerstmarkt.

Münster en de Umweltzone

Ga je met de auto het centrum in van Münster dan heb je een milieuvignet nodig, alleen met een groene en een gele sticker is de stad toegankelijk voor auto’s. Deze milieusticker voor Duitsland kun je vooraf in Nederland kopen.