Kerstmarkten in Münster

Kerstmarkten in Münster

Münster wordt al ruim voordat de advent begint klaar gemaakt voor de leukste en gezelligste periode van het jaar. Samen met de lokale ondernemers en de meer dan 300 standhouders worden op diverse plekken in de stad leuke kerstmarkten opgebouwd. Niet alleen om leuke originele kerstdecoratie te kopen maar ook om te genieten van de typische gerechten die typisch zijn voor een kerstmarkt, zoals geroosterde kastanjes (heisse Maroni) en de op traditionele wijze bereide reibekuchen met appelmoes. Natuurlijk hoort een daar een heerlijk warme Gluhwein bij.

Münster is een oude Hanzestad en ligt op slechts anderhalf uur rijden van Utrecht en is dus vanuit Nederland makkelijk bereikbaar. En ideaal om even voor een dag naar toe te reizen om de kerstmarkten te bezoeken.

Rathaus – Platz des Westfälischen Friedens

Onder een romantische sterrenhemel van duizenden lichtjes worden de gasten van de oudste en grootste kerstmarkt begroet. Niet alleen tref je hier een reusachtige collectie aan sieraden en kunstenaar aan maar ook een draaimolen en een veelzijdig culinair aanbod zijn onderdeel van deze leuke kerstmarkt in het hartje van het centrum naast het oude en prachtige Rathaus van Münster.  Dat het hier gezellig druk kan zijn is natuurlijk niet verwonderlijk. Bij de kraam met grill producten eet je één van de lekkerste currywursten van Münster. Zeker een aanrader.

Aegidii

Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de prachtige kerstkribbe, en de ruim zes meter hoge kerstpyramide. Deze idyllische sprookjeswereld met de vele prachtige kramen met wederom typisch Duitse kerstversieringen en traditionele handwerkproducten is voor de gehele familie een bezoek meer dan waard. Voor het ultieme kerstgevoel zorgt een klokkenspel wat elk half uur een kerstliedje laat horen. rondom de Aegidii vindt je diverse leuke cafés en bars. dus als je even wilt zitten om bij te komen van al het geslenter langs de stalletjes dan is dit de plek om dat even te doen.

Lamberti

De kleine blauwe puntdaken van de lichtjesmarkt aan de voet van de St. Lamberti kerk geven een prachtig stralend accent aan de omgeving. Net als de stalletjes met de leuke kerstproducten zijn de omliggende historische gebouwen prachtig verlicht en fonkelt de verlichting in de prachtig versierde kerstbomen op het plein. Zeker weten dat je alleen maar stralende bezoekers ziet op de Lamberti kerstmarkt. Deze Kerstmarkt sluit trouwens op 22 december. Een aanrader op deze kerstmarkt is de stand met Heidelbeer-Gluhwein. Erg lekker en ook als alcoholvrije variant verkrijgbaar.

Giebelhüüskesmarkt

De jongste kerstmarkt van Münster is de Giebelhüüskesmarkt..op deze kerstmarkt vindt je voornamelijk handwerkkunst en de ‘vergeten’ maar zeker bijzondere kerst lekkernijen. Deze kerstmarkt is bijzonder romantisch en dat komt mede door zijn locatie naast de Überwasserkirche, Deze Kerstmarkt sluit trouwens in 2016 op 23 december. Deze markt ligt iets buiten het centrum van Münster maar is de wandeling er naar toe meer dan dan waard. Afgelopen jaar genoot ik hier van één van de lekkerste Flammküchen die ik ooit heb gegeten op een kerstmarkt.

Kiepenkerl

Het kleine kerstdorp am Kiepenkerl een culinaire kerstmarkt, hier proef je vooral de streekgerechten uit Münster en omgeving, en daarbij natuurlijk ook hier diverse stalletjes met handwerk producten. De munster kerstmarkten zijn zeer populair en kunnen ook best druk zijn, om te voorkomen dat je rond blijft lopen met al je aankopen biedt het toerismebureau van Munster een speciale gepäckaufbewahrung. Een hele fijne service waarbij je je aankopen kunt afgeven en later weer kunt ophalen. Dankzij een goed systeem raakt er niks weg en hou je je handen vrij.

Parkeren in Münster tijdens de kerstmarkten

Het kan druk zijn in de parkeergarages en parkeerplaatsen in Münster tijdens de adventsperiode. Rondom Münster zijn ondertussen 12 P+R parkeerplaatsen waar je GRATIS kunt parkeren, alleen voor de bus naar de Altstadt van Münster is een kaartje noodzakelijk. (€ 2,00 enkele reis, € 9,20 voor een dagpas voor 5 personen of € 4,60 per persoon genoemde prijzen in voorverkoop) Münster heeft een handig systeem bij de uitvalswegen waarop je kunt zien waar nog parkeerplekken zijn.

Münster en de Umweltzone

Ga je met de auto het centrum in van Münster dan heb je een milieuvignet nodig, alleen met een groene en een gele sticker is de stad toegankelijk voor auto’s. Deze milieusticker voor Duitsland kun je vooraf in Nederland kopen.

Met de trein naar Münster

Vanaf Amsterdam en Utrecht is Münster uitstekend per trein bereikbaar. Per ICE is het noodzakelijk om in Oberhausen over te stappen en reis je met de gewone IC trein dan stap je in Enschede over. Een retour naar Münster is al te boeken vanaf € 29,- bij NSInternational.nl.

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief