Kerstmarkten in München (2024)Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

De kerstsfeer brengt in de koude en soms kille wintermaanden heel wat warmte en gezelligheid onder de mensen, onder andere op de Kerstmarkten in München. De mensen maken zich klaar voor dagen die met familie en/of goede familie worden doorgebracht. Anderen stellen zich dan weer ten dienste van diegenen die het in deze periode niet gemakkelijk hebben en wat warmte en gezelligheid weten te appreciëren.

In deze periode zoeken mensen elkaar op om te genieten van elkaars gezelschap, mooie decoratie, lekkere gerechten en een goed glas om de avond wat kracht bij te zetten. Of om het van binnen weer wat warm te krijgen. Dit alles is des te leuker op een mooie en aangename locatie als München. Dit is de place to be voor een van de gezelligste kerstmarkten. Het hoeft niet altijd de Gendarmenmarkt in Berlijn te zijn!

Kerstsfeer op de Marienplatz

Van München en omgeving is de Christkindlmarkt am Marienplatz ongetwijfeld de bekendste kerstmarkt. Deze kerstmarkt is de oudste van de Beierse hoofdstad. In tegenstelling tot de andere kerstmarkten Duitsland is dit de enige waar het aantal kraampjes waar Glühwein wordt aangeboden beperkt is. Dit maakt dat de markt een rijk aanbod heeft met handelaars die allerlei ambachtelijke zaken aanbieden zoals: houten speelgoed, ornamenten voor de kerstboom, keramiek, kaarsen, gebreide kleding, kunst, muziek, honingproducten, fruit, brood en nog veel meer!

Tollwood Winter Festival

Kerstmarkten Munchen tollwood

Voor wie de kerstsfeer iets feestelijker mag zijn dan ambachtelijke producten en de geur van kerstbomen is er het Winter Tollwood festival. Deze markt biedt bezoekers niet alleen marktjes met kraampjes en kunstwerken. Er zijn ook heel wat optredens en theatervoorstellingen die je kunt meepikken. Op de Theresienwiese (daar waar het Oktoberfest in oktober wordt gehouden) kun je terecht voor kraampjes, concerten, heerlijke hapjes met een drankje erbij, maar ook voor kunstnijverheidsproducten.

Mittelaltermarkt

De Münchner Mittelaltermarkt is een middeleeuwse markt, helemaal in de sfeer van Kerstmis, opgevat in een houten architectuur. Door deze Beierse traditie ga je als het ware terug in de tijd, naar de late middeleeuwen, en beleef je de sfeer van toen.

Deze unieke opvatting en sfeer maken dat heel wat mensen afzakken naar München om dit persoonlijk te kunnen ervaren. Iedereen wordt hier hartelijk verwelkomd om te genieten van deze ‘andere’ kerstmarkt Op deze middeleeuwse markt kan eten niet ontbreken. Je kunt de middeleeuwen hier als het ware proeven door allerlei originele en unieke recepten. Deze zijn de moeite waard om te ontdekken.

In het weekend kunnen de bezoekers van de markt zich verwachten aan een uitgebreid en kleurrijk middeleeuws festivalprogramma. Zo zijn er onder meer te ontdekken: prachtige muziek gebracht door Keltische harp in combinatie met prachtige zang, de Beierse draailier, doedelzakken en andere muzikanten die de muziek van de middeleeuwen weer tot leven brengen. Zaterdags rijdt er ook een echte ridder over de markt met zwaard en harnas. Avonden worden afgesloten met prachtig vuurwerk.

Kaiserhof

De op een na grootste kerstmarkt van München bevindt zich aan het Kaiserhof der Residenz paleis. Deze markt is ideaal voor wie houdt van urenlang kuieren langs de talrijke en sfeervolle kraampjes met producten, eten en drinken allerhande. De imposante sfeer van het paleis maakt de beleving van deze fenomenale markt alleen maar indrukwekkender. Het is niet voor niets dat deze markt jaarlijks heel wat bezoeker weet te bekoren op deze unieke locatie.