Kerstmarkten in Dresden (2021)Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Misschien ben je al elk jaar naar de kerstmarkt geweest, maar sommige mensen denken misschien dat dit overbodig is, dat het te koud is, dat het niets voor hen is… Kortom, dit zijn vooroordelen. Zo’n evenement brengt steeds een specifieke sfeer met zich mee. Je voelt misschien wel dat het buiten koud is, maar je wordt vanzelf wel warm van de sfeer die er hangt, door de warme chocolademelk of misschien wel door Glühwein of door een lekker jenevertje te drinken… Je kunt er heen gaan om de sfeer op te snuiven, samen met je gezin, met vrienden… Het is alvast een moment om samen gezellig deze periode te vieren.

Enkele kerstmarkten in Dresden

aod-kerstmarkt-dresden

Wanneer je hebt besloten om naar een kerstmarkt te gaan, dan kun je kiezen tussen verschillende markten. Wanneer je een suggestie wilt, kun je zeker eens een bezoeken in het Duitse Dresden. Hier zijn er verschillende te vinden! Hieronder enkele korte voorbeelden, maar nogmaals dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn er veel meer.

Medieval Christmas in Stallhof

Enkele belangrijke weetjes hierbij zijn bijvoorbeeld dat het Koninklijk Paleis tot de Stallhof Dresden behoorde. Hier gingen grote paardenshows door. Tot op de dag van vandaag wordt het gebouw nog gebruikt om paardenshows te vertonen, net zoals andere culturele activiteiten. Deze stal past perfect bij de middeleeuwse kerstsfeer.

Een romantische kerst zoals in de jaren 1900 op de Neumarkt

Wanneer je graag een romantische kerst wilt beleven zoals in de jaren 1900, dan moet je op de Neumarkt zijn. De kraampjes die je vindt op de markt zijn zeer authentiek, wat betekent dat je alleen traditionele producten daar zal kunnen kopen.

Striezelmarkt

De Striezelmarkt is een van de oudste kerstmarkten. Wanneer je dus houdt van een historische markt, dan ben je hier zeker op je plaats. Op deze plaats bestaan er bepaalde advent tradities, wat het opnieuw zeer traditioneel maakt, net zoals de voedingswaren die er verkocht worden.

Dit waren slechts enkele voorbeelden van kerstmarkten in deze stad. Er zijn er dus nog veel meer, meer plaatsen die je kan ontdekken. Bij interesse in een van deze markten, bekijk dan zeker ook de andere markten. Misschien is er wel een die je interesseert of zelfs meerdere plaatsen. Het is een echte aanrader voor jong en oud!