Kerstmarkten in Augsburg (2024)


Beieren is de plek bij uitstek om van de Kerst te genieten. Oeroude tradities transformeren Zuid-Duitsland in een waar kerstparadijs met een sfeer die nergens anders ter wereld te vinden is. Een hoogtepunt van deze feestelijke periode is de kerstmarkt in Augsburg. De markt in dit stadje verwelkomt in de aanloop naar kerst ruim een miljoen bezoekers uit de hele wereld. Het is een fabelachtige plek met bezienswaardigheden, decoraties, gastronomie en uiteraard prachtige artikelen.

Subliem kerstdecor

Duitsland kent vele kerstmarkten, echter is de Kerstmarkt in Augsburg één van de populairste. Het is gesitueerd bij het 16e-eeuws renaissance stadhuis. Vanuit dit stadhuis, op het balkon, opent het beroemde Augsburger Engelesspiel de markt. Het stadhuis is in deze tijd getransformeerd tot een immense adventskalender. De markt in het zuidelijke stadje is een traditie die maar liefst 5 eeuwen oud is.

Augsburgse Kerstmis

Met barokke façades en een voortreffelijk stadscentrum, zijn de rijke historie en cultuur zichtbaar in het straatbeeld. Dit draagt bij aan de authentieke kerstsfeer die in de decembermaand aanwezig is. Een mooi voorbeeld hiervan is de Maximiliaanstraat met haar patriciërshuizen. De straten zijn rijkelijk gedecoreerd met de subliemste decoraties. Met veel ijver en toewijding wordt er elk jaar door de stad gewerkt aan het neerzetten van de beste markt tijdens Kerstmis.

Kerstromantiek

De echte kerstliefhebbers komen volledig aan hun trekken op de Kerstmarkt in Augsburg. Maar ook mensen die niet zoveel op hebben met de feestdagen zullen betoverd raken door de pracht en praal. Uiteraard is er veel muziek. Kerstliederen zijn overal te horen en de gigantische kerstboom is vanuit elke plek te zien. Schitterende belichting, geroosterde kastanjes, het zoete aroma van glühwein; alles brengt je in de kerststemming. De meer dan 150 kraampjes bieden echte traktaties aan. Het zijn lekkernijen en prachtige kerstartikelen die je hier kunt vinden. In de sfeervolle omgeving voel je al meteen de kerstromantiek. Hiermee is de markt van dit plaatsje één van de bijzonderste kerstmarkten die Duitsland rijk is.