Kerstmarkten Bonn

Bonn, de voormalige hoofdstad van Duitsland heeft het zwaar gehad sinds alle rijksambtenaren zijn vertrokken naar Berlijn. Toch heeft de stad niks verloren van haar charme, de oude binnenstad heeft een zeer gezellige kerstmarkt rondom het oude raadhuis, en verspreid door het centrum vindt je nog divers stalletjes. Vergeet niet om lekker te genieten van de lokale specialiteiten bij één van de “ gasthofen” vlakbij het raadhuis.

Vooral ’s avonds is een wandeling door de in kerstsfeer gehulde binnenstad vanBonn een sprookjes achtige belevenis, de gevels van de mooi panden krijgen door de vele fonkelende kerstverlichting een prachtige uitstraling.

Münsterplatz

Op het gezellige plein voor het grote warenhuis van Galleria Kaufhof staan de gezelige kerststalletjes door elkaar. Voornamelijk handwerkers en veel lekkere traditionele etenwaren zoals lebkuchen en gepofte kastanjes (Maronie) De mooiste stal is wel die van Käthe Wohlfart deze traditionele verkoper van typische Duitse kerstversiering pakt elk jaar uit met een geweldige winkel. Erg leuk om te zien.

Bottlerplatz en Friedenplatz

Op het Friendeplatz kan ook dit jaar weer naar hartenlust geschaatst worden (schaatsverhuur aanwezig) de grootte kunstijsbaan is elke dag van 11 tot 21 uur geopend. Natuurlijk nu je na het schaatsen lekker opwarmen aan een bekker Glühwein.

Openingstijden

De kerstmarkt in Bonn is dagelijks geopend van 11 tot 21 uur, de gastronomie sluit een half uurtje later. Op vrijdag en zaterdag sluiten de glühwein en andere gastronomie stalletjes om 22.30

Bonn is wat minder populair onder de Nederlanders, toch biedt de stad genoeg te zien en te doen.

Bereikbaarheid

Bonn ligt op ongeveer 3 uur rijden vanaf Utrecht en is makkelijk te bereiken per auto over de Duitse autobahn. Bonn is per trein ook goed bereikbaar, NS international heeft diverse verbindingen met de voormalige Hoofdstad van Duitsland