De meest voorkomende hotelnamen in Duitsland

De meest voorkomende hotel namen in Duitsland

Hotel zur Post, Hotel Central, en Hotel Krone, Dat zijn namen van hotels die je praktisch in iedere stad of dorp in Duitsland wel tegenkomt. Het grootste hotel portaal van Duitsland – Trivago –  beschikt natuurlijk over een enorme database met alle hotels in Duitsland en deed een onderzoek in deze data en kwam tot een leuke conclussie.

Hotel Zur post op nummer 1

Hotel zur post is een absolute record houder, er zijn in Duitsland 146 hotels met deze naam. De hotels met Krone in de naam zijn een goede tweede. Deze komen namelijk in 85 plaatsen voor.

Hotel Linde staat op de derde plek met 73 keer, en dat is verklaarbaar, want de Linde heeft een betekenis van een heilige boom. Op de meeste dorpspleinen in Duitsland tref je dan ook vaak een Linde aan.

Waarom hotel zur Post?

Hotel zur Post dank in de meeste gevallen zijn naam aan het postkantoor wat onderdeel uit maakte van het gasthuis. Slimme ondernemers boden naast het versturen en ontvangen van post ook een overnachting aan. Vooral toen er nog geen vrachtwagens waren bleven de koetsiers vaak overnachten. rond de 19de eeuw werd het netwerk van wegen verder uitgebouwd en floreerde de gasthofen gigantisch.

Het leuke aan de hotels zur Post is dat het vaak familie bedrijven zijn en probeert om de lokale producten aan de man te brengen. Menig hotel zur Post heeft een eigen slagerij, (Metzger) en ook eigen gestookte Schnäpse uit de Brennerei zijn niet ongebruikelijk. Het is dus heerlijk genieten van de gerechten uit eigen keuken op de menukaart.

Nog een typerend fenomeen aan de hotel zur Post is het herkenbare logo met een posthoorn. Je weet bijna in alle gevallen zeker dat je dan goed zit.

Hotel Krone

De 85 hotels met de naam Krone symboliseren de naam door de gast als een koning te behandelen, de gast is tenslotte Koning en zo wordt de gast dan ook behandeld.

Hotelnamen in Duitsland

 

Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+