Europa park heropent Scandinavisch themagebied

Op 26 mei 2018 werd Europapark zwaar getroffen door een grote brand in één van de themagebieden van het grootste attractiepark van Europa. De enorme brand verwoeste een groot deel van de attracties en restaurants.  

Vandaag maakte Europapark bekent dat er zeer hard is gewerkt om het praktisch totaal verwoeste themagebied op vrijdag 24 mei 2019 officieel te heropenen. Vorige maand werd door de directie van het attractiepark in Duitsland al een ontwerp getoond van het vernieuwde gebied. Helaas opent nog niet alles. De alles verwoestende brand legde namelijk ook de darkride Piraten in Batavia volledig in de as. Deze spannende attractie wordt naar verwachting pas in 2020 weer geopend. 

Het Scandinavische restaurant opent nagenoeg in dezelfde stijl en vormgeving, alleen intern is het restaurant natuurlijk volledig aangepast aan de huidige tijd.  

Ze zijn niet zo van het stilzitten in Europapark. Los van de ramp die zich vorig voltrok in het park werd er al gebouwd aan de imposante waterwereld. Dit deel van het park ligt aan de toegangsweg naar het park en is ruim 45 hectare groot.

Dit themagebied met de naam Rulantica is het hele jaar geopend. De indoor waterwereld is ruim 32.000 m² groot en kent, acht themagebieden, waarbij rekening is gehouden met alle leeftijdcategorieën.  In het waterpark komen 17 glijbanen en het grootste golfslagbad van Duitsland. Het rustgedeelte telt ruim 1700 ligstoelen, dus als daar geen fijn plekje meer vrij is.

Het buitengedeelte is met 8000 m² ook reusachtig te noemen. Het 500 m² grote buitenbad zorgen straks in de zomermaanden voor de nodige verkoeling.