Koopzondag CentroWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

CentrO in Oberhausen en is het grootste winkelcentrum in Europa. Dat Centro Oberhausen erg populair is onder Nederlanders is te wijten aan de ligging dicht bij Arnhem. Vanaf Utrecht is het slechts een uur rijden. Rondom het grootste winkelcentrum in Oberhausen zijn meer dan genoeg parkeerplaatsen in de gratis parkeergarages te vinden, zodat je nooit lang hoeft te zoeken voor een parkeerplek. Ook tijdens de koopzondag Centro is het erg reuzegezellig en wordt er veel georganiseerd.

De openingstijden van Centro

Van maandag tot woensdag is CentrO Oberhausen van 10.00 tot 20.00 uur geopend, en op donderdag is er een koopavond tot 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag zijn de winkels open van 10.00 tot 20.00 uur. Tijdens de koopzondagen is CentrO geopend van 13.00 tot 18.00 uur. De Horeca gelegenheden rondom CentrO zijn praktisch iedere dag open tot ongeveer middennacht. 

Koopzondag CentrO

Helaas laat de Duitse wetgeving het niet toe dat winkels op zondag open zijn, hier is een speciale ontheffing voor nodig. CentrO mag alleen op vastgestelde zondagen open, deze vallen meestal rond de kerstperiode en tijdens de wintersales.

De Koopzondagen in CentrO Oberhausen in 2024

CentrO Oberhausen kent vier koopzondagen in 2024, deze worden voornamelijk gehouden tijdens leuke activiteiten. Zoals de jaarlijkse kerstmarkt, één van de grootste kerstmarkten in de omgeving.

  • zondag 14 juli
  • zondag 3 november van 13.00 tot 18.00 uur
  • zondag 8 december van 13.00 tot 18.00 uur

Coca Cola Oase

Centro Oberhausen Oase

Het gastronomiegedeelte van CentrO is wel zeven dagen in de week geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Hier kun je dan terecht voor een drankje en een hapje bij één van de fastfoodketens op het centrale plein. Ook tijdens een koopzondag is de foodmarkt al eerder geopend, dus begin je shopping avontuur gewoon met een lekker ontbijtje.

De Promenade

De restaurants op de promenade aan de buitenzijde van het winkelcentrum zijn elke dag tot middennacht geopend. De keuze is zeer groot, van Italiaans tot de typische Duitse keuken, maar ook de typische Biergarten is dagelijks geopend.

Hotels bij CentrO

hotel in Centro Oberhausen

Wil je echt het uiterste uit een shoppingweekend halen, en neem van mij aan, een dag is eigenlijk niet genoeg in het megalomane winkelcentrum dan zijn er rondom CentrO diverse hotels te vinden. Het Hotel Oberhausen by Meliá ligt op slechts 500 meter van het winkelcentrum en is een goede plek om te overnachten en te genieten van alles wat je ziet in en rondom CentrO. Boek je hotel tijdens de koopzondag CentrO wel ruim op tijd want ze zijn al weken van tevoren volgeboekt.

Booking.com