Wintersporten in Duitsland

Wintersporten in Duitsland

Een korte wintersport naar Duitsland staat bij de meeste wintersporters ieder jaar wel op het lijstje. Het is namelijk de perfecte bestemming om een paar dagen te oefenen voor het echte werk in Oostenrijk of Frankrijk. Verder zijn de Duitse wintersport dorpen Winterberg en Willingen in het Sauerland ideale bestemmingen omdat je er in een ochtend naar toe kunt rijden.

Wintersport dichtbij in Duitsland

In het Sauerland liggen de dorpen Willingen en Winterberg. Beide dorpen zijn niet 100% sneeuwzeker alleen wel goed voorbereid indien er toch sneeuw valt en de temperaturen laag genoeg zijn om kunstsneeuw te maken. Omdat de dorpen op slechts 3 a 4 uur rijden van Utrecht liggen is het een ideale bestemming om een lang weekend te skiën of een prachtige winterwandeling te maken. De dorpen spelen hier ook handig op in want de accommodaties zijn uitstekend alleen kan het voorkomen dat je tijdens schoolvakanties misgrijpt. Naast hotels en Zimmerfrei zijn er in de omgeving ook grote vakantieparken van Landal en Center Parcs in de omgeving te vinden.

Wintersporten in het Zwarte Woud

In het Zuidwesten ligt het Zwarte woud in de deelstaat Baden-Würtemberg. Een prachtig gebied tussen de Rijn en de landsgrenzen van Zwitserland en Frankrijk. De hoogste berg in het Zwarte Woud is de Feldberg.

Feldberg

Wintersport in het Zwarte woudDe Feldberg is de hoogste berg van het zwarte woud. Rondom deze berg is in de loop der jaren een groot skigebied ontstaan met diverse pistes. In totaal wordt er in het gebied 25 kilometer aan pistes onderhouden en zijn er 12 skiliften. In het dal liggen vooral veel oefenpistes voor de minder ervaren wintersporters, hoe hoger hoe uitdagender de pistes. Rondom de Feldberg zijn diverse accommodaties te vinden en natuurlijk ook skischolen waar les wordt gegeven in het Nederlands. Is Skiën niet jou ding? Geen probleem zodra er genoeg sneeuw ligt worden er ook langlaufloipes gespoord. In totaal meer dan 50 kilometer.

Het skigebied ligt op ongeveer 700 kilometer van Utrecht en is dus makkelijk in een dag bereikbaar. Vanwege de ligging is het gebied erg populair bij gezinnen je hoeft namelijk over bergpassen en het grootste deel van de route naar Feldberg gaat over de autobaan.

Wintersporten in de Duitse Alpen.

Wat verder van huis liggen de Duitse Alpen. Hier zijn de gebieden een stuk zekerder van sneeuw. De voorzieningen zijn veelzijdiger en de pistes hebben dankzij de ligging veel meer uitdaging dan de skigebieden in het Sauerland en het Zwarte Woud.

Garmisch partenkirchen

Tijdens je zoektocht naar een skigebied in het Zuiden van Duitsland kom je al snel de naam van Garmisch partenkirchen tegen. Aan de voet van Duitslands hoogste berg de Zugspitze vindt je een van de betere skigebieden van het land. Het skigebied is meer iets voor de ervaren skiër/wintersporter. Het is ook een van de belangrijkste steden in het vierschanzentournee spektakel. Op nieuwjaarsdag springen hier de schansspringers meters ver.

Berchtesgaden

Het dorp Berchtesgaden heeft natuurlijk een lange geschiedenis. Vooral door haar verleden uit de tweede wereldoorlog. Het dorp is in de winter vooral een gezllig authentiek skidorp. Je vindt er 43 kilometer aan pistes waarbij de nadruk vooral op de makkelijke pistes ligt. Het skigebied biedt dan ook weinig uitdaging voor de gevorderde skiër.

Het skigebied ligt op ongeveer 950 kilometer van Utrecht. Zonder stops is dat ongeveer 10 uur rijden. Het grootste deel gaat over de Duitse Autobahnen.

Oberstdorf

Het beste van twee landen, zo sta je in Duitsland en neem je de lift dan sta je in Oostenrijk. Oberstdorf is net als Garmisch Partenkirchen één van de dorpen waar de “Vierschanzentournee” wordt gehouden.

Oberstdorf ligt tegen de Oostenrijkse grens aan de één noemt het een kleine stad en de ander een groot dorp. Ik laat dat even in het midden. Het skiën is hier in in ieder geval heerlijk. Het skigebied richt zich voornamelijk op gezinnen, een levendige après ski zul je dan ook vergeefs zoeken in dit wintersportdorp in Zuid Duitsland.

Wintersport in Oberstdorf

Het skigebied telt 114 kilometer aan pistes vanuit het dorp gaat de lift naar de Nebelhorn voor de overige pistes en liften moet je een stukje met de skibus of de auto. Het skigebied maakt deel van het Klein walsertal.

Kras Autovakanties

Kras Duitsland vakantiesKras is de specialist voor autovakanties, Rijncruises en leuke stedentrips in Duitsland. 

 

Tui vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandBoek je vakantie naar Duitsland bij de grootste vakantie aanbieder van Nederland. TUI is al jaren de nummer één vakantie specialist voor Duitsland vakanties. Bekijk snel het aanbod en profiteer van het inkoopvolume van TUI