Neues Rathaus


Neues Rathaus

Wie in München is kan er niet om heen, midden in de stad op een groot plein (het Marienplatz) en het knooppunt van diverse winkelstraten vindt je het prachtige gemeentehuis van München. Het Neues Rathaus werd in 1909 opgeleverd als uitbreiding op het te kleine oudere Rathaus, opvallend dat men tijdens de bouw de laat gotische elementen uit het oude raadhuis van München een opvallende plek hebben gekregen.

Beklim de Rathausturm

Het Neues Rathaus beschikt over een toren, de Rathausturm genoemd, deze toren is 85 meter hoog en kun je beklimmen. (gelukkig gaat het grootste deel via een moderne lift) tijdens een mooie zomer dag of een andere dag met helder weer wordt de klim naar boven beloond met een prachtig uitzicht over de stad en zelfs de Beierse Alpen. Het bezichten van de toren is niet gratis, kaartjes kun je in het Rathaus kopen. Om bij de Rathausturm te komen neem je bij de hoofdingang de zijdeur.Volg de borden naar de 4de verdieping. Hier tref je de kassa aan en de lift naar de toren.

Klokkenspel

Elke dag om 11 en 12 uur (en van maart tot oktober ook om 17 uur) wordt het eventjes erg druk op het Marienplatz. Dan speelt het wereldberoemde klokkenspel een wals, tijdens het klokkenspel geven reusachtige koperen poppen een korte voorstelling. Het klokkenspel bestaat verder uit 43 kleine en grote klokken. Het speelt zes verschillende deuntjes.

Meer informatie over het Neues Rathaus

gemeente München

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

[awesome-weather location=”Munchen” size=”custom” custom_template_name=”front” forecast_days=”3″ units=”C” show_icons=”1″ hide_attribution=”1″ inline_style=”width:300px;box-shadow: 0 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.1);” custom_bg_color=”#FFFFFF” text_color=”#636363″ locale=”en”]