Bezienswaardigheden München


Bezienswaardigheden in München

Je komt tijd te kort om alles te bekijken in München, er is veel te zien in de hoofdstad van Beieren, op deze pagina vind je de leukste bezienswaardigheden in de stad. De Meeste bezienswaardigheden liggen centraal in het centrum van de stad. Mocht je het lopen zat zijn dan het openbaar vervoer een uitstekende optie in München. Je kunt ook voor het gemak kiezen van de sightseeing bus, deze dubbeldekkerbus rijdt langs alle bezienswaardigheden en vaak krijg je ook nog leuke korting op de entreeprijs.

Biergartens in München

München en haar biergartens, dat is ongeveer het zelfde als Amsterdam en haar grachten, onlosmakelijk met elkaar verbonden en deel van de levensfilosofie van veel Münchenaren. De biergarten speelt dan nog steeds een belangrijkere rol in het leven van de Beier er is zelfs een heuse biergartenwet in het leven geroepen die he mogelijk maakt dat gasten zelf meegebrachte etenswaren mogen nuttigen, alleen de drankjes moet je wel kopen bij de eigenaar van de biergarten. Nog steeds is de Münchener biergarten een belangrijk bestanddeel van het sociale leven, een bezoek aan een biergarten is dan ook meer dan de moeite waard en mag niet ontbreken in een stedentrip.

Neues Rathaus

Aan het Marienplatz (het grote plein het centrum van de binnenstad) tref je een imposant gebouw aan. Het Neues Rathaus is het domicille van de Burgemeester en de wethouders van München. Het gebouw is nog steeds in gebruik als raadhuis voor de gemeente en ook inwoners van München kunnen hier dagelijks terecht voor gemeentelijke aangelegenheden. Logisch want het gebouw doet zich ouder voor dan dat het is. Het raadhuis werd namelijk pas in 1909 opgeleverd na een bouw periode van 42 jaar. Het is een uitbreiding op het Altes Rathaus wat toen te klein werd voor alle diensten van de gemeente. (Ondertussen werkt het merendeel van de gemeentelijke ambtenaren op een andere locatie en heeft het raadhuis een formele functie)

Allianz Arena

Voetbal liefhebbers opgelet, FC Bayern speelt hier haar thuis wedstrijden oké eerlijk is eerlijk FC Bayern moet het heilige gras wel delen met de kleinere voetbalclub TSV 1860, Aan de kleur van het stadion kun je zien wie er speelt, is het stadion roodgekleurd dan speelt FC Bayern, is het stadion blauw verlicht dan speelt het elftal van TSV. De Allianz Arena werd gebouwd ten behoeve van het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in 2006. Wie een wedstrijd van FC Bayern wil meemaken moet er vroeg bij zijn, ondanks de reusachtige capaciteit van bijna 70.000 zit en staplaatsen is het stadion praktisch iedere thuiswedstrijd uitverkocht. Je kunt er ook rondleidingen volgen waarbij je kennis maakt het de geschiednis van FC Bayern en inzicht krijgt in het immense stadion.

Allianz Arena

De Viktualienmarkt in het hartje van München is één van de grootste levensmiddelen markten van München. Vroeger vooral een boerenmarkt en ondertussen de plek voor iedereen die zich een fijnproever noemt en waarde hecht aan eerlijke en goede levensmiddelen. Rond de 140 kramen vol exotisch fruit, lokale kazen, en groenten, maar ook veel vis, vlees en gevogelte. Een groter aanbod van levensmiddelen zal je niet snel vinden. De Viktualienmarkt is van maandag tot vrijdag geopend van 8 tot ongeveer 19 uur, op zaterdag tot 17 uur en op zondag gesloten. Je kunt bij diverse stalletjes direct aan schuiven en een heerlijke delicatesse proeven. Tegenover de markt staat de overdekte Schrannehallen, sinds kort een paradijs voor de liefhebber van de Italiaanse keuken.
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+