Keulen bezienswaardigheden


Keulen heeft een rijke geschiedenis en er is ontzettend veel te zien en te beleven, een dagje Keulen is te kort om alles te zien.

De Keulse Dom

Een prachtige kathedraal, en de grootste van Duitsland en zeker één van de grootste van Europa. In totaal duurde de bouw van deze kathedraal meer dan 630 jaar. De bouw begon in 1248 en werd in 1880 afgerond. De Dom is gebouw op de plaats waar de christenen elkaar ontmoette in het Romeinse Rijk. Met 2 torens die beide bijna 160 meter hoog zijn is de Keulse dom een opvallende verschijning.

Wonder boven wonder is de Keulse Dom tijdens de tweede wereld oorlog gespaard gebleven. Ondertussen is de dom op de UNESCO lijst gezet. Op afspraak/reservering zijn de schatkamers de graven en het dak van de Dom te bezichtigen.

Altstadt

Smalle straatjes ket kinderkopjes, gezellige marktpleinen zoals de Alter Markt en traditionele restaurants en bruine cafés en brauhausen. Dat is is het kort de Altstadt van Keulen. Keulen heeft een lange traditie als het op het bierbrouwen aankomt, niet meer dan 24 brauhausen maken dagelijks het eigen Kölsch bier (pilsener)

4711 Parfum museum

Één van de oudste parfums ter wereld, en misschien wel het meest onderschatte stukje Keulen. Eau de cologne is Frans voor Keuls water. Het frisse reukwatertje werd in 1794 op de markt gebracht door de familie Mühlens, men zegt dat Wilhem Mühlens het recept als huwelijksgeschenk cadeau heeft gekregen van een monnik. Al snel werd het geurwatertje onder licentie verkocht aan meer dan 20 verkopers.De naam van het geurwater refereert aan het huisnummer van het pand aan de Glockengasse in Keulen.

Schokolade museum

Gevestigd op een schiereiland in de Rijn bevindt zich het interactieve chocolade museum. Het moderne museum ligt als een schip in de Rijn, als bezoeker maak je een reis door 3.000 jaar chocolade geschiedenis. Van de Azteken tot het moderne product wat het nu is. Natuurlijk volgt aan het eind van de rondgang een proeverij. Toegangsprijs € 7,50 volwassenen

http://www.schokoladenmuseum.de/

Keuls Carnaval

Ongekend en razend populair, het Keulse Carnaval is wereldberoemd. Tijdens carnavals tijd laat iedere keulenaar alles even gaan. Hoogtepunt van het jaarlijkse feest is de Rosenmontag. De meer dan 7 kilometer lange optocht met meer dan 100 pracht en praalwagens vormt een prachtige lintworm door de stad en trekt in niet minder dan 4 uur voorbij. Zorg dus op tijd voor een plekje langs de route.

Hohenzollernbrücke

Een beroemde stijlicoon van Keulen die eigenlijk op bijna elke ansichtkaart wel te zien is. De hohenzollernbrücke werd gebouwd tussen 1914 en 1917 en heeft een Neo-Romaanse stijl. Nadat in de tweede wereld oorlog de brug volledig werd vernietigd is de brug herbouwd en dient deze alleen nog als spoorburg en voetgangersbrug. De reling van de Hohenzollernbrücke is volgehangen met duizenden hangsloten, hiermee vereeuwigen verliefde stelletjes hun liefde voor elkaar.

Lees hier verder over de bezienswaardigheden in Keulen