Düsseldorf Rheinkirmes


De grootste kermis van Duitsland is niet het bekende Oktoberfest in München maar de Rhein kirmes in Düsseldorf, met deze grote kermis viert de ruim 690 jaar oude schuttervereniging St. Sebastianus dw gedenkdag van haar beschermheer St. Apollinaris op 23 juli. De Kermis vindt in 2016 plaats van 15 tot 24 juli. De kermis vindt zich voornamelijk plaatst langs de oevers van de Rein, en is de mooiste en grootste kermis van Duitsland, daarbij financiert de schuttersvereniging de kermis volledig uit de eigen middelen, de kermis wordt zonder enige vorm van subsidie van de gemeente in stand gehouden.

Rheinkirmes

De Kermis is een belevenis op zich zelf, gedurende 10 dagen bezoeken ruim 4 miljoen bezoekers dit megaspektakel. Meer dan 300 attracties van speciale historische draaimolens tot de modernste en adembenemende attracties waarbij je te maken krijg met echte G-krachten. Natuurlijk ontbreken de traditionele muisbaan en een circus niet op het feestterrein langs de Rein. Ook in 2016 is de grootste mobiele achtbaan van Europa weer van de partij, de Olympia-Looping wordt ook dit jaar weer opgebouwd.

Ook voor de inwendige mens wordt tijdens de kermis goed gezorgd, ruim 25.000 vierkante meter is ingericht om te genieten van de lekkerste bratwurst, verse Brezn en Reibekuchen. Maar er is nog veel meer te beleven op culinair gebied er is bijvoorbeeld een Beierse biergarten nagebouwd, en landen zoals Frankrijk en mexico zijn dankzij haar typische gerechten ook present op het kermisterrein. Natuurlijk kun je ook heerlijk proosten met een typisch altbier wat je alleen in Düsseldorf van de tap drinkt. Proost!

 

De openingtijden van de Rheinkirmes zijn

  • Maandag tot vrijdag vanaf 14 uur
  • Zaterdag vanaf 13 uur
  • Zondag vanaf 11 uur

Verkiezing van de Schützenköning

Jaarlijks wordt tijdens de Rheinkirmes de Schützenköning van de vereniging gekozen. Diegene die als eerste de vogel welke is geplaatst op een hoge paal kapot schiet draagt voor een haar deze titel. Vroeger had deze titel veel voorrechten zoals een vrijstelling voor het betalen van belastingen en het recht om te trouwen. Tegenwoordig is het slechts een titel.

Vuurwerk

Een hoogtepunt van de kermis is het jaarlijkse vuurwerk. In 2016 wordt het op 22 juli ontstoken zodra de zon onder is. (exacte tijd nog niet bekend). Vanuit alle delen van Duitsland komen bezoekers alleen al voor dit spectaculaire vuurwerk naar Düsseldorf.

Hoe kom je op de kermis en waar kun je het beste parkeren

Parkeren bij het kermisterrein is niet mogelijk, jaarlijks worden enkele honderden auto’s zonder pardon weggesleept met hoge kosten voor de foutparkeerder. Rondom Düsseldorf zijn Park and ride parkeerplaatsen ingericht. Je parkeert voor € 11,- de auto en krijgt voor alle inzittenden een gratis kaart voor de pendelbus welke tussen 14 uur en 2 uur s’nachts iedere 15 minuten vanaf de parkeerplaats naar de kermis rijdt. Het beste parkeer je op de parkeerplaatsen rondom de Messe van Düsseldorf, deze is goed aangegeven langs de snelweg met de borden Messe/Arena.

Adres voor de navigatie in de auto: D-40474 Düsseldorf, Am Staad