Overnachten in Berlijn


Overnachten in Berlijn

Hotels in Berlijn

Voor een stedentrip naar Berlijn heb je een plek nodig om te slapen. Gelukkig zijn deze er in overvloed in Berlijn. Van eenvoudige hostels (jeugdherbergen) met het bijbehorende publiek tot de top hotels in de hoogste vijf sterren klasse. Last not least zijn de particuliere verhuurders via platformen zoals AirBnB en tegenwoordig ook via Booking.

Met andere woorden er is heel veel keuze, die keuze is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals je doel van de reis, je budget en de luxe die je graag wenst.

Ik ga zeker niet alle hotels van Berlijn opnoemen, dat zijn er meer dan 600. Ik heb wel een kleine selectie gemaakt van hotels in Berlijn waar ik graag overnacht of waar ik een goede herinnering aan heb gehad. Mij de keuze van een hotel let ik wel op een aantal factoren die ik je graag mee geef.

  • Ligging ten opzichte van het centrum
  • Openbaar vervoer in de omgeving
  • Voorzieningen
  • reviews op de bekende websites.
  • Zeker niet onbelangrijk de prijs

Ik heb een handig overzichtje gemaakt met mijn favoriete hotels in Berlijn.

Hostel in Berlijn one80

Met een beperkt budget kun je in Berlijn ook goed terecht. Er zijn in de stad tientallen hostels te vinden. Sommige hebben niet de allerbeste reputatie. Controleer de reviews dus goed.

In een hostel kun je kiezen uit een eigen kamer of een slaapzaal. Vaak met gedeeld sanitair. Het kan dus even voorkomen dat je moet wachten op de douche. Ik heb zelf te weinig ervaringen met hostels in Berlijn. Maar ik heb wel een handig overzichtje gemaakt met de betere hostels in Berlijn voor je overnachtingen in Berlijn.

Kamperen in Berlijn

kamperen in Berlijn

Ik ben zelf geen kampeerder (ik slaap liever in een goed bed) maar ik kan mij zo voorstellen dat Berlijn uitnodigt om te kamperen. In de stad zelf zijn geen campings. Daarbuiten echter wel. Rondom de meren buiten Berlijn zijn tegenwoordig prachtige kampeerplekken te vinden. De campings zijn wel eenvoudig, dus geen zwemparadijzen, speeltuinen of andere luxe poespas. De kampeerplekken zijn gewoon goed voor je tent, caravan of je camper.

AirBnB en appartementen verhuur

Airbnb in berlijn

Dankzij AirBnB kun je redelijk eenvoudig een appartement of een slaapplek regelen bij een particulier. Alleen legt deze manier van verhuren een grote druk op de al krappe woningmarkt van Berlijn.

De gemeente past dan ook continue de regels aan. Daardoor is het aanbod aan appartementen in de verhuur behoorlijk afgenomen. Zo is mijn favoriete appartementje in Kreuzberg sinds de aangepaste regels niet meer te huur.

Het voordeel van een eigen appartementje in Berlijn is groot. Vaak heb je een eigen keuken, en kent de eigenaar of verhuurder leuke tips voor restaurantjes of bezienswaardigheden in de omgeving.

Berlin Card
Met de Berlin card krijg je:
  • Onbeperkt gebruik Openbaar vervoer in Berlijn in de zone AB of ABC.
  • Korting bij meer dan 200 bezienswaardigheden en attracties in Berlijn
  • Met het museuminsel suplement gratis toegang tot de musea op het museuminsel

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.