Schönau am Königssee


Alsof de tijd heeft stilgestaan, één van de mooiste landschappen op aarde… dat is het eerste wat in je opkomt als je in Schönau am Königssee aankomt. De steile bergwand van de Watzmann vormt het toneel van en machtig schouwspel in Schönau am Königssee raak je gewoon even niet uitgekeken.

Smaragdgroene Königssee

Schonau ligt aan het prachtige meer, en begrijpelijk dat dit idyllische plaatsje vele kunstenaars trekt om te schilderen. Het adembenemende landschap is gewoon zeer bijzonder hier.

Verscholen in het Beierse Berchtesgaden (nationalpark. tegen de grens met Oostenrijk aan ligt het plaatsje Schönau het is wat verscholen en je moet er wel even voor rijden, het beste rij je richting Oostenrijk via de A8 München-Salzburg, afrik Bad Reichenhall , dan de B20 richting Königssee.

In Schönau kun je een boottocht maken over de Köningssee, met een geruisloze elektrische boot glij je langs de fjordachtige bergen. Het water schijnt zo schoon te zijn dat het praktisch drinkwater is, dit zal de kapitein ook graag demonstreren. Tijdens de boottocht laat de kapitein ook zien hoe de echo van de Watzmann klinkt. in totaal varen er 18 boten op de Köningssee, en bij goed weer varen de boten iedere 10 – 15 minuten.

St. Bartholomä

de indrukwekkende bedevaartskapel aan de westelijke oevers van de Köningssee staat in schril contrast tegen de imposante verschijning van de Watzmann. De kerk is alleen per boot snel en makkelijk te bereiken, te voet heeft men daar een lange bergwandeling voor nodig. Enkele delen van het kerkje zijn gebouwd in de 12de eeuw. De twee ui-vormige rode koepels vallen al van verre op. De bedevaart naar de St. Bartholomä kapel is één van de oudste bergbedevaarten van Europa.