Met de trein naar Duitsland


Trein in Duitsland

Steeds meer reizigers naar Duitsland kiezen voor de Trein. Het netwerk aan snelle treinen vanuit de grote steden van Nederland (Amsterdam, Utrecht, Arnhem) wordt steeds groter en de Duitse treinen hebben een zeer hoog niveau als het aankomt om comfort. Bovendien is het een stuk  sneller ten opzichte van vliegen als het op ongeveer 500 á 600 kilometer van de grens ligt.

Hogesnelheidstrein

Hogesnelheidstreinen in Duitsland


De Duitse hogesnelheidstrein heet ICE, dit is de meest luxueuze en comfortabele trein van Europa. De ruime zitplaatsen en zeer prettige stoelen zorgen voor een zeer aangename reis naar bijvoorbeeld Frankfurt, Düsseldorf of Keulen.

Alle ICE treinen hebben perfecte verbindingen met de regionale banen in Duitsland dus ook andere steden zijn eenvoudig en snel te bereiken met de trein.

Helaas is het nog niet mogelijk om met de ICE direct vanuit Nederland naar Berlijn te reizen. De reistijd naar Berlijn is op dit moment met de IC ongeveer 6 uur. Het is een grote wens van zowel de NS als de Duitse spoorwegen om de verbinding tussen Amsterdam en Berlijn een stuk sneller te maken. 

Luxe aan boord

Boordrestaurant

In de tweede klas is de beenruimte gemiddeld 37 cm en in de eerste klas 47 cm, om de twee stoelen is een stopcontact aanwezig voor het opladen van uw laptop of telefoon. Verder beschikt de trein over een bar/bistro waar u broodjes, snacks, salades en koffie en andere dranken kunt bestellen om de reis te veraangenamen.

In de nieuwste ICE treinen kunt u in de lounge wagon (de eerste wagon) meekijken met de machinist door de glazen wand.