Benzine en Diesel in Duitsland

Net als in Nederland zijn diesel en benzine goed verkrijgbaar bij bijna elk tankstation. Om prijsbewust te tanken kan een beetje rondkijken geen kwaad. De prijzen van brandstof in Duitsland kunnen meerdere malen per dag worden aangepast. De concurrentie houdt elkaar namelijk bijzonder scherp in de gaten. Daarnaast is het voor een eigenaar van een benzine station erg interessant om de prijzen tijdens drukke tijden een paar cent te verhogen.

Lees ook: Wanneer tanken in Duitsland

Tankstation in Duitsland

Tanken langs de snelweg

Brandstof tanken langs de autobahn is altijd duurder dan bij een tankstation van de snelweg af. Veel navigatiesystemen in de auto geven aan bij welke afrit tankstations zijn. De besparing tussen een autobahn-tankstation en een station verder van de Autobahn af kan al snel oplopen tot 5 a 10 euro per volle tank. Naast voordelige brandstof zijn ook de extraatjes zoals broodjes en frisdrank voordeliger. Let echter wel op de Milieuzones, veel steden in Duitsland hebben een milieuzone waar je alleen in mag rijden met een milieusticker deze kun je eventueel hier bestellen.

Biodiesel en Ecobezine

Steeds meer tankstations in Duitsland hebben naast het gebruikelijke Euro 95 ook een alternatieve brandstof E10, deze brandstof bevat 10% bio-ethanol. Wat beter is voor het milieu.

Echter is E10 niet geschikt voor alle auto’s. Bekijk dus eerst of je auto geschikt is om op E10 te kunnen rijden via deze link is uw auto niet geschikt voor E10 dan adviseert de ANWB u om het duurdere Super plus 95 te tanken.

Biodiesel is in Duitsland maar mondjesmaat verkrijgbaar. Voor deze brandstof moet u dus even zoeken echter is het belastingvoordeel op deze brandstof in 2012 verminderd waardoor het rijden op biodiesel niet echt interessant is.

Actuele brandstofprijzen

De actuele brandstofprijzen fluctueren in Duitsland van dag tot dag en in sommige gebieden zelfs van uur tot uur. Er zijn diverse handige telefoon apps waarmee u de prijzen in de regio kunt bekijken. Op internet zijn er ook diverse handige sites waarop u met een muisklik handige de actuele brandstofprijzen kunt vergelijken.

Sinds 2014 is ook de Diesel in Duitsland goedkoper. Dit wordt veroorzaakt door de extra accijns die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd.

Handige sites voor het vergelijken van de brandstof zijn:

Clever Tanken
Benzinpreis
Benzinpreis Aktuell
Let op! Bij bovenstaande websites gaat het om momentopnames, het kan dus voorkomen dat de prijs verhoogd of verlaagd is.

10 redenen voor een bezoek aan Legoland Duitsland

10 redenen waarom je Legoland Duitsland niet mag missen tijdens je vakantie Iedereen van jong tot oud is er groot mee geworden: Lego. Dit handige bouwsysteem levert speelgenot voor heel veel mensen. Uit het ontstane succes zijn er dan ook meerdere pretparken ontstaan...

Lees meer

Hoe boek je voordelig een vakantiepark in Duitsland

Goedkoop een vakantiebungalow boeken in Duitsland Een vakantiehuisje boeken in Duitsland kan soms aardig in de papieren lopen. Vooral tijdens de schoolvakanties en de lange weekenden zijn de vakantiewoningen ook in Duitsland schaars en dan treedt de wetgeving van...

Lees meer
Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief