1. Home
  2. Informatie
  3. Brandstofprijzen

Benzine en Diesel in Duitsland

Net als in Nederland zijn diesel en benzine goed verkrijgbaar bij bijna elk tankstation. Om prijsbewust te tanken kan een beetje rondkijken geen kwaad. De prijzen van brandstof in Duitsland kunnen meerdere malen per dag worden aangepast. De concurrentie houdt elkaar namelijk bijzonder scherp in de gaten. Daarnaast is het voor een eigenaar van een benzine station erg interessant om de prijzen tijdens drukke tijden een paar cent te verhogen.

momenteel is het prijsverschil tussen de Duitse en de Nederlandse pomp ongeveer 15 a 20 cent op een liter Euro 95. Dat is dus al snel een besparing van 8 a 10 euro. Tank niet langs de snelweg de prijzen zijn dan een stuk hoger en vergelijkbaar met Nederland.

Lees ook: Wanneer tanken in Duitsland

Tankstation in Duitsland

Tanken langs de snelweg

Brandstof tanken langs de autobahn is altijd veel duurder dan bij een tankstation van de snelweg af. Veel navigatiesystemen in de auto geven aan bij welke afrit tankstations zijn. De besparing tussen een autobahn-tankstation en een station verder van de Autobahn af kan al snel oplopen tot 5 a 10 euro per volle tank. Naast voordelige brandstof zijn ook de extraatjes zoals broodjes en frisdrank voordeliger. Let echter wel op de Milieuzones. Veel steden in Duitsland hebben een milieuzone waar je alleen in mag rijden met een milieusticker deze kun je eventueel hier bestellen.

Biodiesel en Ecobezine

Steeds meer tankstations in Duitsland hebben naast het gebruikelijke Euro 95 ook een alternatieve brandstof E10. Deze brandstof bevat 10% bio-ethanol. Wat beter is voor het milieu. Echter is E10 niet geschikt voor alle auto’s. Bekijk dus eerst of je auto geschikt is om op E10 te kunnen rijden via deze link is uw auto niet geschikt voor E10 dan adviseert de ANWB u om het duurdere Super plus 95 te tanken. Biodiesel is in Duitsland maar mondjesmaat verkrijgbaar. Voor deze brandstof moet u dus even zoeken echter is het belastingvoordeel op deze brandstof in 2012 verminderd waardoor het rijden op biodiesel niet echt interessant is.

 

Actuele brandstofprijzen

De actuele brandstofprijzen in Duitsland fluctueren van dag tot dag en in sommige gebieden zelfs van uur tot uur. Er zijn diverse handige  apps voor je mobiel waarmee u de prijzen in de regio kunt bekijken. Op internet zijn er ook diverse handige sites waarop u met een muisklik handige de actuele brandstofprijzen kunt vergelijken. Sinds 2014 is ook de Diesel in Duitsland goedkoper. Dit wordt veroorzaakt door de extra accijns die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd. Handige sites voor het vergelijken van de brandstof zijn: Clever Tanken Benzinpreis Benzinpreis Aktuell Let op! Bij bovenstaande websites gaat het om momentopnames, het kan dus voorkomen dat de branstofprijs verhoogd of verlaagd is.

Gek op (Duitse) auto’s?

Veel van de auto’s in Nederland en België hebben een Duitse achtergrond. Audi, Porsche, Volkswagen, Opel en BMW hebben als merk allemaal Duitse roots. De grotere merken hebben tegenwoordig ook een eigen museum expositie. In München tref je de BMW welt aan en in Wolfsburg ligt Autostadt. De autowereld van Volkswagen en gelieerde merken.


https://nl.gas-globe.com/

https://nl.gas-globe.com/

 

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

6 handige tips voor het Oktoberfest 2022

Van zaterdag 17 september tot maandag 3 oktober wordt het Oktoberfest gehouden in München. Ga jij voor de eerst keer? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Er zijn namelijk enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je het grootste bierfeest van het jaar...

Lees meer
Dolle Duitsland weken bij Pharos

Dolle Duitsland weken bij Pharos

Pharosreizen Dolle Duitsland Week Wil jij nog een weekje naar Duitsland tijdens de nazomer of de herfstvakantie? Dan heeft Pharos reizen een leuke actie week. Duitsland is momentelel nog één van de weinige landen waar je vrij gemakkelijk zonder veel gedoe naar toe kan...

Lees meer
Netflix kijken in Duitsland

Netflix kijken in Duitsland

Nederlands Netflix aanbod ontvangen vanuit Duitsland Ben je op vakantie in Duitsland en kom je er net achter dat je favoriete Nederlandse Netflix films en -series hier niet beschikbaar zijn? Of kun je alleen maar kijken met Duitse ondertiteling? Dan is er goed nieuws,...

Lees meer