Fietsvakantie in Duitsland


Ga eens op Fietsvakantie naar Duitsland

Duitsland is in veel opzichten één van de meest geschikte vakantielanden voor Nederlanders. Het land ligt lekker dichtbij, de voorzieningen en faciliteiten zijn hier goed, en bovenal heeft Duitsland veel te bieden. Eén van de bijzonderste en mooiste manieren om dit te ervaren is door een fietsvakantie te maken door Duitsland. Op de fiets kan je de natuur van Duitsland optimaal ontdekken en veel kilometers per dag afleggen. In een land dat vele malen groter is dan Nederland is dat wel zo fijn. Er zijn gigantisch veel bezienswaardigheden in Duitsland. Wij hebben dan ook een paar van de mooiste plekken opgesomd die je moet bezoeken als je in Duitsland bent.

Fietsen Sauerland Duitsland

Als je wilt fietsen door Duitsland dan zijn er een aantal uitdagingen waar je voor komt te staan. Eén daarvan is het feit dat Duitsland veel meer heuvels en bergen heeft dan dat wij gewend zijn. Dit biedt niet alleen een leuke uitdaging, het zorgt ook nog eens voor een heel fraai landschap.


Gelukkig hoef je niet heel ver over de grens om dit soort natuur te vinden. Op slechts 2 uur rijden van de grens ligt het mooie Sauerland. Dit heuvel en berg achtige landschap, dat veel weg heeft van de Oostenrijkse omgeving, is perfect voor een fietsvakantie.Ben je niet de beste fietser of kijk je op tegen het constante klimmen? Geen probleem, je kan ook heel goed met een elektrischefiets Duitsland ontdekken. De bergetappes worden dan een stuk lichter en je algehele vakantie ervaring wordt een heel stuk prettiger.

100 kastelen route dwars door Duitsland

Wanneer je de geschiedenis van Duitsland bekijkt is het eigenlijk nog helemaal niet zo lang een land. Vroeger bestond het uit allemaal verschillende delen met ieder een Landheer of vorst die in een eigen kasteel woonde. Alhoewel dit nu vervlogen tijden zijn, zijn de meeste kastelen nog steeds in volle glorie te bewonderen. Vind jij deze gebouwen ook zo mooi? Maak dan een fietsvakantie langs de 100 kastelen route die dwars door Duitsland loopt. Deze route heeft een totale lengte van ruim 960 km. Gelukkig hoef je dit niet in één keer af te leggen. Het fietsgebied is opgedeeld in 4 verschillende routes van tussen de 210 en 310 km lang.

Fiets de Rijn af

fietsvakantie in Duitsland

Er zijn maar weinig rivieren die zoveel natuur en pracht oproepen dan de Rijn. Deze rivier dan vanuit het zuiden van Duitsland helemaal naar ons land loopt is dan ook een populaire vakantiebestemming.
Maar voor degenen die een echte uitdaging willen: Een fietstocht die de hele Rijn afgaat. Alhoewel deze route een pittige afstand heeft, zijn de wegen erg geschikt voor een fietstocht. Bijna de hele rit bestaat uit speciale geasfalteerde fietspaden die los van de weg staan. Vooral als je van de bron terug fietst naar Nederland is dit goed te doen.

De heerlijke routes lands de Bodensee

Er zijn heel veel fietsroutes in Duitsland. Maar als wij nog één tip mee kunnen geven dan zal dat een fietsvakantie zijn die langs de Bodensee gaat. Wij raden je aan om dit soort reizen via een georganiseerde instantie te maken. De Bodensee ligt aan de Zwitserse grens met Duitsland, en wordt gekenmerkt door erg goed weer dankzij zijn gunstige natuurlijke ligging. Veel langere fietsroutes die langs dit water gaan, gaan niet alleen door Duitsland. Vaak kom je ook door Oostenrijk en Zwitserland waardoor deze tocht een echt avontuur is. Ook hierbij geldt dat als je zo’n tocht te zwaar lijkt je ook gewoon een elektrische fiets kan gebruiken. Want we gunnen het eigenlijk iedereen om deze bijzonder schone omgeving een keer mee te maken op de fiets.

Met de e-bike fietsen door Duitsland

OOk de e-bike is in Duitsland niet onbekend, tegenwoordig heeft ieder hotel wel een oplaadpunt voor je elektrische fiets. In veel dorpen en steden kom je ook steeds vaker speciale laadpunten tegen. Ook kun je op steeds meer plekken een e-bike huren. Een perfect begin van een fietsvakantie in Duitsland dus.