Kultnacht


Kultnacht

Misschien heb je het de afgelopen dagen al voorbij zien komen op Twitter of op facebook of heb je er vrienden over gehoord. De Kultnacht is namelijk in een korte tijd een instituut geworden voor foute (Duitse) muziek.

Ieder jaar, tijdens oud en nieuw zijn er drie zaken die op TV belangrijk zijn, dat is het Neujahrkonzert vanuit Wenen, het vierschanzentournee vanuit Garmisch Partenkirchen en de Kultnacht

De Kultnacht is namelijk een jaarlijks terugkerend TV programma met een verzameling van muziek van Duitse en internationale artiesten, het leuke is dat praktisch alle beelden die tijdens de Kultnacht worden getoond afkomstig zijn uit de beeldarchieven van de ZDF. Neem van mij aan dat daar ontzettend veel materiaal te vinden is.

kultnachtDe Kultnacht begint rond de klok van half één en duurt tot zeker zes uur in de ochtend, het is een doorlopend programma er worden geen beelden herhaald. Voor de Kultnacht moet je wel even inschakelen op de ZDF (de tweede Duitse nationale, niet commerciële zender) Vorig jaar stond de kultnacht in het teken van Boney M, deze succesvolle Duitse discogroep heeft heel wat (foute) hits gehad en laten we niet vergeten dat Boney M. een Nederlands sausje had.

In 2019 is het thema van de #kultnacht de jaren 90 en Discofox. Dat beloofd een leuke flashback te worden. #hyperhyper. Net als ieder jaar is er een vaste groep twitteraars die elkaar van commentaar voorziet. Ook de redactie van Allesoverduitsland doet mee tot de oogjes dichtvallen.  Je kunt de kultnacht volgen op twitter onder de hashtag #kultnacht.

 

 

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest