Kerstmarkten in Keulen

Kerstmarkten in Keulen

Duitsland – Keulen 

Keulen is de kerstmarkt stad. Ieder jaar bezoeken meer dan een miljoen mensen één van de acht kerstmarkten die de stad rijk is. De 5 leukste kerstmarkten liggen stuk voor stuk in de prachtige binnenstad waarbij de kerstmarkt rondom de Dom van Keulen de grootste is. 

De kerstmarkten in Keulen zijn zeer gevarieerd, toch hebben ze alle acht één ding gemeen het is er altijd reuze gezellig en de tijd vliegt voorbij. Het is daarom echt een aanrader om een overnachting in één hotels in Keulen te boeken. Zo kun je echt lekker genieten en mag je ook een Glühweintje drinken.

Acht verschillende kerstmarkten

De kerstmarkten in Keulen liggen verspreid door de stad, de grootste en bekendste kerstmarkt is natuurlijk de kerstmarkt naast de beroemde Dom van Keulen, een stukje verder op de Alter- en Heumarkt vindt je één van de gezelligste kerstmarkten met iedere avond live muziek en hele gezellige kraampjes waar je lekkere Glühwein kunt krijgen en natuurlijk de typische Duitse en Oostenrijkse gerechten uit één van de Almhutten.  Lopen we weer verder dan komen we uit op de Neumarkt, daar is een gezellige kerstmarkt opgebouwd rondom het thema engeltjes. Grote kans dat je tijdens je bezoek een engeltje tegenkomt. Weer een stukje verder ligt de Rudolfsplatz. Deze familievriendelijke kerstmarkt is speciaal voor gezinnen met jonge kinderen.  Wat ondeugender is het op de Christmas Avenue. Dit is één van de enige kerstmarkten in Duitsland speciaal voor de Gayscene in Keulen en omgeving.

Buiten het centrum vindt je ook nog drie kerstmarkten. De Hafen-Weihnachtsmarkt bij het beroemde chocolademuseum van Keulen staat volledig in het teken van een maritieme kerst.

De K

 

<class=”fa-ul kenmerken”=””>
<class=”kenmerk”> 200+ kramen
<class=”kenmerk”> 7 kerstmarkten
<class=”kenmerk”> Ambacht en cultuur
<class=”kenmerk”> Domstad
<class=”kenmerk”> Betaalautomaten
<class=”kenmerk”> Drinken (Glühwein)
<class=”kenmerk”> Eten (internationaal)
<class=”kenmerk”> Gezin
<class=”kenmerk”> Kindvriendelijk
<class=”kenmerk”> Live muziek
<class=”kenmerk”> OV toegankelijk
<class=”kenmerk”> Rolstoel geschikt
<class=”kenmerk”> 227 kilometer vanaf Utrecht
<class=”kenmerk”> hotels vanaf € 75
<class=”kenmerk”> NS international vanaf € 19<class=”kenmerk”> Romantisch</class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”kenmerk”></class=”fa-ul>

Openingstijden:

ma-wo 11:00 tot 21:00
do-vr 11:00 tot 22:00
za 10:00 tot 22:00
zo 11:00 tot 21:00
 

Openingstijden:

ma-wo 11:00 tot 21:00
do-vr 11:00 tot 22:00
za 10:00 tot 22:00
zo 11:00 tot 21:00
 

Openingstijden:

ma-wo 11:00 tot 21:00
do-vr 11:00 tot 22:00
za 10:00 tot 22:00
zo 11:00 tot 21:00