Kerstmarkt Dortmund

De grootste kerstmarkt van Duitsland vindt ieder jaar weer plaats in Dortmund, dit jaar verwacht de organisatie meer dan 300 standhouders waarbij culinaire lekkernijen uit de regio en daar buiten ruimschoots aanwezig zijn. Ook voor de typische kerstmarkt producten bent u in Dortmund op de juiste plek. Het voordeel van de Kerstmarkt van Dortmund is dat het praktisch een aaneengesloten gedeelte is. Je loopt van kerstmarkt naar kerstmarkt. Dat met de binnenstad van Dortmund als prachtig decor.

Kaart Kerstmarkt Dortmund

 Kerstmarkt Dortmund PlattegrondOp de kaart staan met nummers de kerstmarkten aangegeven.

1. Hansaplatz
2. Alter Markt
3. Reinoldi Kirchplatz
4. Kleppingstrasse
5. Willy-Brandt Platz
6. Reinoldi-Nordseite
7. Platz von Leeds
8. Platz von Netanya
9. Petri-Kirchplatz

Grootste kerstboom ter wereld

Ieder jaar tijdens de kerstmarkt in Dortmund bouwt men de hoogste kerstboom ter wereld, dit is niet één boom maar zijn meer dan 1.700 kerstbomen op een imposante constructie. 48.000 lampjes voorzien de boom van een prachtige verlichting. Een absolute must see.

Hoe kom je in Dortmund

Met de auto: Dortmund ligt in het Ruhrgebied net voorbij Essen, via de Autobaan is Dortmund makkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht bedraagt de reistijd ongeveer 2 uur, via de A12, A3 en A2 Rondom de stad zijn diverse parkeerterreinen en parkeergarages, tijdens de weekenden kan het erg druk zijn en is het zoeken van een parkeerplek lastig. Vertrek dus op tijd.

Met de trein: Dortmund heeft een verbinding met de hogesnelheidstrein ICE, vanuit Amsterdam Utrecht en Arnhem zijn er diverse verbindingen, meestal is er wel een overstap in Duisburg, kijk op NS international voor de actuele reistijden en de aanbiedingen. De reistijd met de trein naar Dortmund is ongeveer 3 uur.

Met de bus: Flixbus is een jonge en moderne busonderneming en rijdt sinds 2015 dagelijks naar de diverse Duitse steden. Vanaf Amsterdam is er een directe verbinding met Dortmund. De reistijd met de bus naar Dortmund is ongeveer 4 uur. Voor prijzen en reistijden kijk je op de website van Flixbus

Overnachten in Dortmund

Een dag kerstmarkten afstruinen kan erg vermoeiend zijn, daarom is een weekend met een hotel overnachting helemaal zo gek nog niet. Dortmund heeft diverse goede en betaalbare hotels. Via de onderstaande partners van Alles over Duitsland kun je de prijzen van de hotels in Dortmund vergelijken.