Kerstmarkten in Bocholt

  1. Home
  2. Kerstmarkten in Duitsland
  3. Kersmarkt in Bocholt

Kerstmarkten in Bocholt

Op slechts een uur rijden van Utrecht ligt de Duitse stad Bocholt. Het is stadje is niet heel groot maar wel heel gezellig. Het is een tikkeltje Achterhoeks en dat komt mede door de ligging naast Winterswijk en Enschede . (Ik als geboren achterhoeker kan dat natuurlijk ook wel zeggen)

In December is het normaal erg rustige stadje even helemaal in het teken van de kerst of te wel Weihnachten. Dat vieren ze natuurlijk op een manier zoals alleen Duitsers dat kunnen. Ga je mee naar de kerstmarkten in Bocholt?

Sfeervolle kerstmarkten

De kerstmarkten in Bocholt vinden plaats voor het oude prachtige Rathaus van de stad, een stukje verder in het winkelcentrum en voor de deuren van het overdekte winkelcentrum de Shopping Arkaden.

Wandel en sip aan lekkere warme Gluhwein terwijl de kinderen rondjes draaien in de prachtige nostalgische draaimolen.

Op het St- Georg Platz ligt dit jaar een grote ijsbaan, met de gezellige berghut in de buurt ben je ook gelijk voorzien van een natje en een droogje.

Veel lokale producten

Waar de kerstmarkt in Bocholt in afwijkt ten opzichte van de grote kerstmarkten in steden zoals Keulen en Düsseldorf is het aanbod van lokale producten en standhouders uit de omgeving. Verder tref je natuurlijk veel handwerkers aan en staan er meer dan genoeg stalletjes voor een lekkere Glühwein of een sterke Feuerzangebowle.

Hoe kom je in Bocholt?

Het stadje Bocholt ligt net over de grens, indien je vanuit Utrecht/Arnhem komt is de route via de A3 het snelst. Volg na de afrit Bocholt/Hamminkeln de B473 richting Bocholt.

Vanuit Winterswijk/Enschede is de A31 de snelste route naar Bocholt. Neem dan de afrit Borken en volg de B67 verder naar Bocholt.

Tijdens de koopzondag in Bocholt op 15 december tussen 13.00 en 18.00 zijn alle kerstmarkten open en parkeer je gratis in het centrum van de stad.

Met OAD naar de kerstmarkten

Kerstmarkt in Keulen

OAD kennen we natuurlijk al jaren als reisspecialist voor Duitsland. Dit jaar staan er 15 kerstmarktbestemmingen op de Agenda. Ga je mee naar Keulen, Hamburg, Essen, of misschien wel Frankfurt? 

Hotels in oberhausen

Hotel in dusseldorf

Boek tijdens de kerstmarkten in Bocholt een hotel, dan kun je rustig genieten van de gezellige kerstsfeer in de stad en ook nog eens een extra beker Glühwein drinken. 

Met de Kras naar de kerstmarkten

Met de ANWB naar de kerstmarkt in MünsterZoek je een unieke kerstmarktreis naar Duitsland? KRAS reizen heeft een leuke collectie gemaakt. Zo slaap je voor een hele scherpe prijs 2 nachten in een prachtig hotel in de omgeving van een leuke kerstmarkt of kerststad.