Met het vliegtuig naar Duitsland

Vliegen naar Duitsland

Ondanks dat onze buurland makkelijk te bereiken is met de auto of de trein, is een rechtstreekse vlucht naar Duitsland erg aantrekkelijk. Door de komst van diverse voordelige luchtvaartmaatschappijen kan u, als u op tijd boekt zowel tijd en geld besparen!

Als u bijvoorbeeld een stedentrip naar Berlijn heeft gepland, kunt u vanaf Schiphol al na anderhalf uur landen op het Berlijn Tegel Airport (TXL). Vanaf de terminal, waar jaarlijks meer dan 18 miljoen passagiers worden vervoerd, is vanwege de gunstige gelegenheid het centrum al binnen twintig minuten te bereiken.

Met een vliegreis naar München, in het zuidelijke Beieren, of naar de noordelijke steden Bremen, Hannover of Hamburg bespaart u – vergeleken met een autorit – al snel meer dan vijf uur.

Een tip voor een extra besparing op de kosten is het boeken van een vlucht in het laagseizoen. Gaat u toch liever binnen een schoolvakantie op vakantie, probeer dan vooral vroeg te boeken.

Voor een overzicht van vluchten naar diverse Duitse steden en voor de aanschaf van vliegtickets van KLM kijkt u hier.

Luchtvaartmaatschappijen

Niet alleen KLM vliegt vanaf Amsterdam naar diverse Duitse steden maar ook Lufthansa heeft een dicht netwerk van bestemmingen vanuit Nederland. Lufthansa vliegt ook vanaf Rotterdam diverse malen per dag naar München.

Germanwings is een Duitse lowcost airline en vliegt dagelijks van Amsterdam naar Hamburg en weer terug.

Transavia vliegt meerdere keren per week naar Berlijn en heeft recentelijk ook besloten om te vliegen naar Munchen. Daarmee is de Hoofdstad van Beieren binnen 1,5 uur te bereiken. Nog een voordeel van deze vlucht is dat Munchen goede aansluitingen biedt naar de vele wintersport bestemmingen in Oostenrijk.

Luchthavens

Vliegvelden in Duitsland zijn stuk voor stuk zeer modern en efficient, en bieden veel voorzieningen voor de reiziger. Ondanks alle tegenslagen verwacht men de nieuwe luchthaven van Berlijn in 2016 Oktober 2017 Oktober 2018 Oktober 2020 op te leveren. Zodra deze klaar is voor gebruik sluiten de luchthaven Berlijn-Tempelhof en Berlin-Tegel

de infrastructuur rondom de Duitse luchthavens is uitstekend, bijna alle vliegvelden hebben uitstekende verbindinden met de trein en de bus. Diverse luchthavens zoals Frankfurt, Düsseldorf, beschikken over een directe verbinding met de ICE of via een overstap.

Autohuur

De Grote autoverhuurders zijn bijna allemaal op de grotere luchthavens in Duitsland aanwezig, dus ook voor een korte trip naar bijvoorbeeld Beieren is het mogelijk om niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of taxi’s. Mocht je een auto willen huren in Duitsland dan kun je de prijzen van de grote en kleinere aanbieders vergelijken via Sunnycars je krijgt er dan gelijk een soort van extra verzekering bij. Sunnycars neemt bijvoorbeeld bij veel aanbieders het eigen risico over zodat je geen dure extra verzekeringen hoeft af te sluiten.

 

Parkeren Schiphol

Vlieg je vanaf Schiphol naar één van de Duitse steden en je hebt nog geen parkeerplaats geregeld? Je kunt makkelijk en snel parkeren  op één van de parkeerplaatsen van Schiphol zelf. Reserveer je parkeerplek op Schiphol P3 zelf makkelijk via de P3 Website. Je kunt dan kiezen voor de gewone parkeerplaats of voor een klein bedrag extra je auto in de parkeergarage zetten van Schiphol.

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief