Ga jij naar het Oktoberfest in München? Let dan hierop

Van zaterdag 17 september tot maandag 3 oktober wordt het Oktoberfest gehouden in München. Ga jij voor de eerst keer? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Er zijn namelijk enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je het grootste bierfeest van het jaar bezoekt.

1. Regel je overnachting op tijd

Het Oktoberfest is een populair feest dat elk jaar door meer dan vijf miljoen mensen wordt gevierd. Je bent dus niet de enige die een slaapplaats zoekt. Begin daarom op tijd met zoeken. Het goedkoopst is overnachten op de camping dicht bij het terrein. Wil je wat meer comfort? Dan zijn er, mits je op tijd begint met zoeken, betaalbare hotelkamers te vinden. Hoe dichter je bij het festivalterrein overnacht, hoe duurder het verblijf

2. Traditionele kleding

Het is niet verplicht om traditionele Oktoberfest kleding te dragen. Maar de meeste bezoekers doen dit wel omdat het er eigenlijk gewoon bij hoort. Mannen dragen een lederhose en vrouwen een dirndl. Je kunt je Oktoberfest kleding kopen of huren bij feestwinkels of aanschaffen op het festivalterrein.

3. Neem contant geld mee

Je kunt alleen contant betalen. Zorg dus dat je contant geld bij je hebt. Er zijn meerdere punten op het terrein waar je geld kunt pinnen. Let goed op je geld en andere waardevolle spullen. Door de vele mensen op het terrein kunnen zakkenrollers zich in de menigte mengen.

4. Reserveer een tafel

Er staan in totaal zestien tenten op het terrein. De tenten zijn vrij toegankelijk en zitten al gauw vol. Als je geluk hebt, is er nog een plekje vrij om te zitten. Als de tenten volledig bezet zijn worden ze gesloten en mag je niet meer naar binnen. Er zijn ook tenten met statafels. Maar als je zeker wilt zijn van een zitplek is het dus handig om vooraf een tafel te reserveren.

5. Hogere bierprijs

Tijdens Oktoberfest draait het natuurlijk om bier. Houd er wel rekening mee dat de bierprijs is gestegen voordat je de ene na de andere pull bestelt. Betaalde je vroeger nog zo’n € 11,- voor een liter bier? Nu ben je tussen de € 12,60 en € 13,80 kwijt. Heb je even genoeg van al het bier? Dan kun je naar de Nymphenburg Wine & Sparkling Wine feesttent voor een wijntje.

6. Het moment waarop je gaat

Hangt je Oktoberfest outfit al klaar? Dan hoef je alleen nog maar te bedenken wanneer je gaat. Doordeweeks is het rustiger dan in het weekeind. Je hebt dan ook meer kans op een plek in een van de feesttenten. Veel plezier!