De Treinen naar Duitsland rijden weer

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Corona Update: De treinen naar Duitsland rijden weer

De ICE international en intercity Berlijn rijdt weer

Goed nieuws voor iedereen die deze zomer met de trein naar Duitsland reist. De treinen vanuit Nederland rijden vanaf 1 juni weer vanaf de grote stations naar diverse bestemmingen in Duitsland en Oostenrijk.

Er zijn wel een aantal regels waar je tijdens de treinreis rekening mee moet houden. Ik heb de regels hieronder voor je vertaald:

  • dragen van een masker wat mond en neus volledig bedekt is verplicht in alle vormen van openbaar vervoer in Duitsland
  • Hou minimaal 1,5 meter afstand van anderen en van het spoorwegpersoneel
  • Probeer zoveel mogelijk met je pin-pas te betalen
  • Volg de instructies van het spoorwegpersoneel altijd op
  • Ontsmet of was je handen regelmatig
  • Probeer zoveel mogelijk je zitplek van te voren te reserveren.

Met de trein naar Berlijn

met de trein naar DuitslandReis je naar Berlijn dan is de Intercity Berlijn de beste keuze, deze trein rijdt zeven keer per dag en brengt je in ongeveer 6 uur en 20 minuten van Amsterdam Centraal naar het Hauptbahnhof in Berlijn. In de trein zijn naast de normale zitplekken ook coupes te reserveren. Vooral als je onderweg wilt werken of een boek wilt lezen zijn deze coupes perfect.

De Intercity Berlijn stopt onderweg onder andere in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer Almelo en Hengelo. In Duitsland stopt deze deze trein in Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück, Minden Hannover, Wolfsburg, Berlijn Spandau, Berlijn Hauptbahnhof en Berlijn Südkreuz.

Reizen met de ICE international

De ICE hogesnelheidstrein rijdt sinds 1 juni ook weer op alle bestemmingen. Minimaal acht keer per dag rijdt de trein tussen Amsterdam en Frankfurt. In Nederland kun instappen in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. De trein stopt in Duitsland onder andere in Oberhausen, Duisburg, Keulen, Bonn en Frankfurt.

Reis je verder bijvoorbeeld naar München dan dien je over te stappen in Keulen of Duisburg.

Nightjet rijdt weer vanaf 26 juni

De Oostenrijkse spoorwegen beginnen weer met de nachttrein van Düsseldorf naar Wenen/Innsbruck op 26 juni. Tot die tijd is er wel een verbinding tussen de steden mogelijk alleen niet met een slaaptrein.

Meer informatie over de (aangepaste) dienstregeling kun je vinden op de website van NS international

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.