Centerparcs weer open in Duitsland

 1. Home
 2. Nieuws
 3. De parken van Centerparcs in Duitsland openen weer

De parken van Centerparcs in Duitsland openen weer

De Corona gooit handenvol met roet in de vakantieplannen. Nu de uitbreiding van het virus wat minder snel gaat gaan er steeds meer landgrenzen open en worden de regels versoepeld.

Ook ik Duitsland wordt het na de bijna volledige lockdown wat soepeler en mogen de vakantieparken van Centerparcs onder strenge voorwaarden weer open.

Zoals het er nu naar uitziet openen de parken Park Nordseeküste, Bispinger Heide en Park Hochsauerland op maandag 25 mei weer. De volgende parken openen pas op vrijdag 29 mei Park Eifel, Park Bostalsee en Park Allgäu.

Boek op tijd want plekken zijn beperkt

Omdat veel mensen besluiten om een vakantie dichtbij huis te houden en de zonvakantie naar Spanje of Frankrijk te verplaatsen naar volgend jaar is er een grote vraag ontstaan naar vakantiehuisjes waarbij je genoeg ruimte van elkaar kunt houden. Op de parken van Centerparcs in Duitsland kan dat dus heel goed. De parken liggen namelijk in de mooiste natuurgebieden en de vakantiehuisjes liggen op voldoende afstand van elkaar.

Wacht echter niet tot het laatste moment met boeken van je vakantiehuisje want dan grijp je waarschijnlijk mis en kun je die wel verdiende vakantie op de bekende buik schrijven.

Snel de laatste last minutes bekijken

 

Aanpassingen op de vakantieparken

Vanzelfsprekend volgt Centerparcs de regels en voorschriften van de locale overheid. Zo is de toegang tot de populaire Aqua Mundo zwemparadijzen beperkt. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met een tijdslot en minder gasten dan normaal in het zwemparadijs.

Andere maatregelen op de parken zijn:

 • Genoeg afstand houden
 • personeel draagt in Duitsland mondmaskers en eventueel handschoenen
 • Check-in gebeurt 100% online
 • Vakantiewoningen en voorzieningen worden vaker gereinigd
 • Deel van de restaurants is gesloten of opent later in het seizoen
 • Deel restaurants openen op 1 juni met begrenst aantal tafeltjes en aanpassingen bij het buffet.
 • Andere restaurants bieden afhaalmogelijkheden
 • Hygiene pakket in iedere bungalow beschikbaar

Waar moet je verder nog rekening mee houden in Duitsland?

Is Duitsland de komende maanden jou vakantiebestemming, zorg er dan voor dat je altijd een mondmasker (Mund- und nasenschutz) meeneemt. In het openbaar vervoer is het dragen van zo’n mondmasker verplicht en bij veel winkels ook.

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.