Corona update - vakantie Duitsland

Mag ik op vakantie naar Duitsland? UPDATE 29 juni 15:30

Dat Corona ons momenteel in een beklemmende houdgreep heeft is ondertussen wel bekend. Het gaat dag-in, dag-uit in het nieuws wel over Corona en eerlijk is eerlijk ik word van al dat nieuws niet bijster vrolijk en zie eigenlijk de zomervakantie in het water vallen.

De meest gestelde vraag in onze mail-box en via onze social media kanalen is of je nog wel op vakantie mag naar Duitsland? Ja, je mag weer alleen….. nog niet overal zijn ze er klaar voor en er is in sommige deelstaten sprake van een plaatselijke lockdown zoals in de omgeving  Münster waar ruim 1.000 medewerkers van een slachterij besmet zijn geraakt. 

Op deze pagina tref je een actueel overzicht aan van de Corona/COVID-19 maatregelen in Duitsland. Ik probeer samen met onze redactie de pagina dagelijks te voorzien van updates.

Grenzen zijn open vakantie mag met beperkingen

De deelstaten bepalen zelf of de grenzen worden gesloten, in principe zijn alle grenzen tussen Duitsland en nederland geopend.  Wel kan het voorkomen dat er tijdelijk maatregelen worden genomen. 

Beperkingen zijn er onder andere in het openbaar vervoer, het dragen van een mondkapje is in bus, trein, tram en metro zowel in de trein als op het perron verplicht. 

Lees ook: Center parcs opent vanaf 24 mei een deel van de vakantieparken in Duitsland
Lees ook: Vakantieparken van Landal openen na lockdown op 24 mei voor buitenlandse vakantiegasten.

Regels in het grensgebied

Je mag weer winkelen, tanken, en uit eten gaan in Duitsland, let wel op de maatregelen die zijn aangekondigd. In veel winkelcentra is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Vakantieparken en campings

Landal vakantieparken in DuitslandCampings en vakantieparken zijn afhankelijk van de regels in het bundelend waar zij gevestigd zijn. Het is voor onze redactie onbegonnen werk om dat per vakantiepark of camping te vermelden.

Landal vakantieparken meldt dat haar alle vakantieparken in Duitsland weer open zijn. Meer informatie over boekingen, annuleren, en de vouchers op de website van Landal.

De Vakantieparken van Center Parcs volgen de regels van de Duitse autoriteiten Alle parken in Duitsland zijn weer geopend. Meer informatie over boekingen, annuleren, en de vouchers op de website van Center parcs.

Campings

Bijna alle campings zijn weer open. Er zijn wel hygiene maatregelen van toepassing zoals minder toiletten en douches beschikbaar. Een aantal bundeslanden  staat maximaal 60% van de normale bezoekers aantallen toe.

Duitsland als doorreisland gebruiken?

De grenzen tussen Nederland en Duitsland zijn in principe open, er is geen reisverbod meer. Onderweg kun je stoppen alleen draag je bij het tankstation wel een mondkapje.

Alle tankstations langs de autobaan zijn geopend, het kan wel voorkomen dat restaurants en andere voorzieningen (nog) gesloten zijn. 

Pretparken

De meeste pretparken in Duitsland zijn weer open, alleen dien je je kaartjes vaak wel van te voren te kopen. Het dragen van een mondkapje is bij veel attracties verplicht. en natuurlijk moet je overal genoeg afstand houden. Op alle parken zijn plekken ingericht om je handen te wassen en te desinfecteren.

 

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief