Corona update - vakantie Duitsland

Mag ik op vakantie naar Duitsland? UPDATE 3 oktober 2020

Dat Corona ons momenteel in een beklemmende houdgreep heeft is ondertussen wel bekend. Het gaat dag-in, dag-uit in het nieuws wel over Corona en eerlijk is eerlijk ik word van al dat nieuws niet bijster vrolijk en zie eigenlijk de zomervakantie in het water vallen.

De meest gestelde vraag in onze mail-box en via onze social media kanalen is of je nog wel op vakantie mag naar Duitsland? Ja, je mag weer alleen….. nog niet overal zijn ze er klaar voor en er is in sommige deelstaten sprake van een plaatselijke lockdown. Het is voor ons helaas niet mogelijk om al deze beperkingen in Duitsland op onze site te benoemen, Zo snel als een lockdown komt, zo snel is deze elders weer verdwenen.

Op deze pagina tref je een actueel overzicht aan van de Corona/COVID-19 maatregelen in Duitsland. Ik probeer samen met onze redactie de pagina dagelijks te voorzien van updates.

Grenzen zijn gesloten behalve voor inwoners uit Limburg en Zeeland

De Duitse overheid heeft Nederland een code rood gegeven, kom je uit Limburg of Zeeland dan mag je wel naar Duitsland mits je onderweg niet stopt in één van de andere Nederlandse provincies. 

De gevolgen voor deze maatregel zijn natuurlijk enorm vooral omdat de herfstvakantie  voor de deur staat en veel Nederlanders een vakantie hebben geboekt om toch nog een weekje te kunnen genieten van de Duitse gastvrijheid. 

Meldplicht

Reizigers uit de Nederlandse risicogebieden moeten zich bij aankomst in Duitsland melden bij het Gesundheitsamt,  zrg maar het Duitse equivalent van de  GGD, Je moet een negatieve coronatest kunnen overleggen, waarvan de uitslag niet ouder dan 48 uur mag zijn. Wie die dit niet kan, moet zich preventief laten testen.

Reizigers mogen in afwachting van de testuitslag het land in, maar wel onder de voorwaarde dat ze in quarantaine gaan. Duitsland adviseert ook geen toeristische of niet-noodzakelijke reizen naar risicogebieden te maken.

Doorreis mag wel

Ben je onderweg naar Oostenrijk of een ander land grenzend aan Duitsland dan mag je wel naar Duitsland, mits je niet verblijft, en alleen stopt voor het noodzakelijke zoals tanken, een plaspauze of iets eten. Betreden van tankstations en voorzieningen langs de weg doe je altijd met een mondkapje. 

Overstap in Duitsland

Vertrek je vanuit Amsterdam via een luchthaven in Duitsland naar een bestemming elders in de wereld (wat ik eigenlijk niet verwacht in deze situatie) dan dien je ook een negatieve corona test te hebben, Nederland en dus ook Schiphol geldt als een risico gebied. Neem altijd de gezondheidsverklaring van het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport mee, geef deze niet af.  Het formulier kun je hier vinden. 

Registreer-plicht in restaurants

In alle restaurants in Duitsland geldt een registreer plicht, je schrijft bij de ingang op een lijst de namen van je complete gezelschap incl. contact informatie. vul dit serieus in. Er wordt door de politie steekproefgewijs gecontroleerd of iedereen de lijst naar waarheid heeft ingevuld. Dus doe hier niet te lollig mee want de boete voor foutieve informatie loopt op tot 1.450 euro.  Dus vul geen Mickey mouse, Donald Duck, Angela Merkel of Rudi Carell in. 

 

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief