Corona update - vakantie Duitsland

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Corona – Duitsland in Lockdown

Mag ik op vakantie naar Duitsland? UPDATE  2 november 2020

Dat Corona ons momenteel in een beklemmende houdgreep heeft is ondertussen wel bekend. Het gaat dag-in, dag-uit in het nieuws wel over Corona en eerlijk is eerlijk ik word van al dat nieuws niet bijster vrolijk en zie eigenlijk de zomervakantie in het water vallen.

De meest gestelde vraag in onze mail-box en via onze social media kanalen is of je nog wel op vakantie mag naar Duitsland? Het antwoord is momenteel NEE! Alle hotels en restaurants zijn gesloten alleen afhalen is mogelijk. De vakantieparken zijn gesloten en blijven dat voorlopig vier weken. 

Mag ik boodschappen doen en benzine tanken in Duitsland?

Als je niet zonder je Duitse producten kan snap ik dat je boodschappen wil doen in Duitsland. Het is ook gewoon toegestaan mits je er rekening wordt gehouden dat het dragen van een mondkapje in Duitsland in de supermarkten verplicht is en je genoeg afstand houdt. 

Benzine tanken mag natuurlijk ook. met de extreem lage prijzen op dit moment aan de Duitse pomp snap ik ook wel dat je graag je tank even over de grens vol gooit.  Lees meer over tanken in Duitsland

Doorreis mag wel

Ben je onderweg naar Oostenrijk of een ander land grenzend aan Duitsland dan mag je wel naar Duitsland, mits je niet verblijft, en alleen stopt voor het noodzakelijke zoals tanken, een plaspauze of iets eten. Betreden van tankstations en voorzieningen langs de weg doe je altijd met een mondkapje. Besef je alleen wel dat bijna alle buurlanden van Duitsland ook een lockdown hebben  of krijgen. 

Kerstmarkten 

Half november is normaal gesproken de tijd dat in Duitsland de eerste kerstmarkten openen. Helaas worden de kerstmarkten hard getroffen door de lockdown en de maatregelen van de bundesregierung. Veel steden hadden al aangekondigd om vanwege de afstandsregels alleen kleinere kerstmarkten toe te staan. Düsseldorf, Münster en Keulen hebben besloten om dit jaar een streep te trekken en pas in 2021 weer een kerstmarkt te organiseren. 

Overstap in Duitsland

Vertrek je vanuit Amsterdam via een luchthaven in Duitsland naar een bestemming elders in de wereld (wat ik eigenlijk niet verwacht in deze situatie) dan dien je ook een negatieve corona test te hebben, Nederland en dus ook Schiphol geldt als een risico gebied. Neem altijd de gezondheidsverklaring van het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport mee, geef deze niet af.  Het formulier kun je hier vinden.

Registreer-plicht in restaurants

In alle restaurants in Duitsland geldt een registreer plicht, je schrijft bij de ingang op een lijst de namen van je complete gezelschap incl. contact informatie. vul dit serieus in. Er wordt door de politie steekproefgewijs gecontroleerd of iedereen de lijst naar waarheid heeft ingevuld. Dus doe hier niet te lollig mee want de boete voor foutieve informatie loopt op tot 1.450 euro.  Dus vul geen Mickey mouse, Donald Duck, Angela Merkel of Rudi Carell in.

 

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.