Europapark in Rust - binnen één jaar heropening van het afgebrande themapark

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Na grote brand heropent Europapark themagebied in minder dan een jaar

Europa park heropent Scandinavisch themagebied

Op 26 mei 2018 werd Europapark zwaar getroffen door een grote brand in één van de themagebieden van het grootste attractiepark van Europa. De enorme brand verwoeste een groot deel van de attracties en restaurants.  

Vandaag maakte Europapark bekend dat er keihard is gewerkt om het praktisch totaal verwoeste themagebied op vrijdag 24 mei 2019 officieel te heropenen. Vorig maand werd door de directie van het attractiepark in Duitsland al een ontwerp getoond van het vernieuwde gebied. Helaas opent nog niet alles. De alles verwoestende brand legde namelijk ook de darkride Piraten in Batavia volledig in de as. Deze spannende attractie wordt naar verwachting pas in 2020 weer geopend. 

Het Scandinavische restaurant opent nagenoeg in de zelfde stijl en vormgeving alleen intern is het restaurant natuurlijk volledig aangepast aan de huidige tijd.  

Nieuwe waterwereld opent eind 2019

Ze zijn niet zo van het stilzitten in Europapark. Los van van de ramp die zich vorig voltrok in het park werd er al gebouwd aan de impossante waterwereld. Dit deel van het park ligt aan de toegangsweg naar het park en is ruim 45 hectare groot.

Dit themagebied met de naam Rulantica is het hele jaar geopend. De indoor waterwereld is ruim 32.000 m2 groot en kent acht theme gebieden, waarbij rekening is gehouden met alle leeftijd-categorieën.  In het waterpark komen 17 glijbanen en het grootste golfslagbad van Duitsland. Het rustgedeelte telt ruim 1.700 ligstoelen dus als daar geen fijn plekje meer vrij is. Het buitengedeelte is met 8.000 m2 ook reusachtig te noemen. Het 500 m2 grote buitenbad zorgen straks in de zomermaanden voor de nodige verkoeling.

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.