Met de trein naar de Kerstmarkten in Duitsland

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Met de trein naar de kerstmarkten in Duitsland

Met de trein naar de Kerstmarkten in Duitsland

met de trein naar DuitslandDe trein is op dit moment het transportmiddel om snel en comfortabel op een kerstmarkt te komen. Geen files, een lekkere stoel, geen “baustelle” en je mag ook nog eens een lekker gluhweintje drinken. Vergeet ik nog te melden dat je ook geen parkeerplekje nodig hebt wat vooral in de steden wel eens een probleem is tijdens de drukke kerstmarkten. Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen.

Wie nu boekt kan ook nog leuke voordeeltjes boeken.  Je reist al met de trein naar een kerstmarkt in Duitsland voor 20 euro per persoon in de tweede klasse.

Kerstmarkten Keulen met de trein

Kerstmarkt in KeulenDe kersthoofdstad van Duitsland is Keulen, de stad heeft zeven verschillende kerstmarkten met een hele grote en super gezellige kerstmarkt onder de imposante Dom. Loop je een stukje verder dan ben je in de Altstadt van Keulen waar je naar mijn mening de leukste kerstmarkt van de stad kunt vinden.

De Hauptbahnhof van Keulen (Centraal station) ligt echt op loopafstand van de Dom.  Dus de kerstmarkten zijn echt super makkelijk bereikbaar. Een ander fijn voordeel is dat Keulen een directe verbinding heeft met de hoge snelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem. 

Kerstmarkten Düsseldorf met de trein

hippe kerstmarkt dusseldorfDe Rijnstad Düsseldorf kent verspreid door de stad meerdere leuke kerstmarkten. De stad zelf is gezien de grote hoeveelheid Nederlandse kentekens gedurende de adventsperiode razend populair. Dat levert vooral in het weekend wel eens parkeerproblemen op. De Kerstmarkt in de Altstadt is één van de leukste kerstmarkten van Düsseldorf. Düsseldorf is ook makkelijk met de trein bereikbaar.  Vanuit Amsterdam (met een stop in Utrecht en Arnhem) rijdt de ICE hogesnelheidstrein zeven keer per dag naar Düsseldorf. De reistijd duurt nog geen 2,5 uur en is dus beduidend sneller dan met de auto. 

 

Kerstmarkten Osnabrück met de trein

Kerstmarkten in OsnabruckDe leuke binnenstad van Osnabrück is de ideale coulisse voor een kerstmarkt. De sfeer in de stad is dan ook tijdens de adventsperiode blij en gemütlich. Geniet van een lekkere warme Glühwein en struin langs de honderden stalletjes met prachtige cadeaus voor onder de boom of gewoon voor jezelf. 

De Kerstmarkten in Osnabrück zijn snel bereikbaar met de auto en de trein.  Het voordeel is dat alle markten in het centrum van de stad liggen en de prijzen voor het parkeren vallen best mee. Alleen ook hier kan het tijdens de kerstweekeinden erg druk zijn.  Vanuit Amsterdam rijdt de intercity naar Berlijn meerdere keren per dag via Zwolle, Deventer en hengelo naar Osnabrück. 

 

Kerstmarkten Berlijn met de trein

Kerst in BerlijnDe kerst in Berlijn moet je éénmaal in je leven meegemaakt hebben. Vooral de duizenden lichtjes in de bomen in de beroemde Unter den Linden is al een belevenis op zich.  Kerstmarkten in Berlijn zijn er in overvloed. Van traditioneel en nostalgisch en van Hip tot extravagant. In Berlijn is het er. Berlijn is in alles een beetje anders dan in de rest van Duitsland. 

De reis naar Berlijn is lang, je kunt natuurlijk het vliegtuig nemen, maar de treinreis vanaf Amsterdam duurt nog geen 6,5 uur met de intercity Berlin.