10 redenen waarom je Legoland Duitsland niet mag missen

10 redenen waarom je Legoland Duitsland niet mag missen tijdens je vakantie

Iedereen van jong tot oud is er groot mee geworden: Lego. Dit handige bouwsysteem levert speelgenot voor heel veel mensen. Uit het ontstane succes zijn er dan ook meerdere pretparken ontstaan die draaien om dit speelgoed. Eén van de bekendste hiervan is Legoland Duitsland vakantiepark.

Dit grote vakantiepark Legoland Duitsland is een geweldige dagbesteding voor iedereen die in de buurt is. Wij hebben dan ook 10 redenen opgesomd waarom je vakantiepark Legoland Duitsland niet mag missen.

1: Vakantiepark Legoland Duitsland is leuk voor jong en oud

Legoland-duitslandHet bijzondere van Lego is dat zowel kinderen als volwassenen het fascinerend vinden. Vakantiepark Legoland Duitsland is hier geen uitzondering voor. Als jullie het als familie (of jijzelf) Lego echt leuk vinden, dan raden we je zeker aan om hier eens een bezoek aan te brengen.

2: Geweldige Lego creaties

Net zoals het grote Legoland in Denemarken staat ook het vakantiepark Legoland Duitsland vol met geweldige Lego creaties. Zo vind je hier levensgrote dieren, maar ook compleet werkende schaalmodellen van pretparkattracties. Iedereen die vakmanschap en bouwkunsten kan waarderen zal hier uitermate van kunnen genieten.

3: Drie mooie achtbanen

Het Legoland Duitsland vakantiepark heeft 3 grote achtbanen, ieder van een ander niveau. Zo is er een achtbaan die wordt geclassificeerd als ‘kinderachtbaan’ die minder hard gaat en niet over de kop gaat. Daarnaast zijn er nog twee andere achtbanen die beiden een stuk heftiger zijn. Dus ook de echte waaghalzen kunnen hier echt losgaan.

4: Een hele grote Lego winkel

De giftshop is natuurlijk een bekend fenomeen in ieder pretpark. De giftshop van Legoland Duitsland vakantiepark is echter iets heel speciaals. Dit is een gigantisch gebouw dat vanbinnen op een mooi aangekleed magazijn lijkt, maar eigenlijk is het een grote winkel die letterlijk alle soorten en vormen Lego verkoopt. Of je nu op zoek bent naar een specifiek onderdeeltje of gewoon lekker wilt shoppen, dit is de plek voor jou.

5: Legoland Duitsland vakantiepark is goed bereikbaar

Legoland Duitsland vakantiepark ligt op een gunstige plek tussen Stuttgart en München in. Het terrein is goed bereikbaar met de auto, maar ook via het OV. Let wel op dat de ligging gunstig is, maar dat op de plek zelf niet heel veel te doen is buiten het vakantiepark Legoland Duitsland om.

6: Een leuke camping voor het hele gezin

Legoland camping in DuitslandGaan jullie in de zomer naar het Legoland Duitsland vakantiepark toe? Dan kan je blijven slapen op de camping van het terrein. Deze goed verzorgde plek is voorzien van alle accommodaties die je van een camping verwacht. Daarnaast ligt het bijna naast het park terrein, dus je kan ‘s ochtends de eerste zijn voor alle attracties.

7: Een heus kasteel als hotel

Naast de camping beschikt vakantiepark Legoland Duitsland ook over een heus kasteel. Dit speciaal gebouwde kasteel is een hotel voor iedereen die een overnachting boekt bij het park. Alle kamers in het hotel zijn speciaal ingericht met Lego details, met als thema de riddertijd.

8: Naast Lego is het ook echt een pretpark

Belangrijk om te weten is dat Legoland vakantiepark Duitsland niet alleen bestuurd wordt door Lego, maar ook door de eigenaar van verschillende andere pretparken zoals Seaworld. Door deze samenwerking heeft vakantiepark Legoland Duitsland meer te bieden dan alleen Lego. Er zijn dan ook heel veel attracties die je kan verwachten in grote pretparken, zoals grote spannende attracties, raceauto’s en gondelbanen. Alles hiervan is natuurlijk compleet in Lego thema.

9: Heel veel Lego attracties met thema’s van jullie favoriete Lego sets

Het park is niet alleen in Lego thema, het vakantiepark Legoland Duitsland heeft heel veel attracties die de thema’s hebben van bekende Lego sets. Zo zijn er Lego City attracties, maar ook attracties van de bekende Lego films.

10: Er is ook een heel groot aquarium

Legoland Duitsland land van piratenJuist door de expertise die dit park heeft met zijn samenwerking met Seaworld heeft vakantiepark Legoland Duitsland een heel mooi en groot aquarium. Hier zwemmen natuurlijk echte vissen in! Wel is het zo ingericht dat de onderwater natuur gecombineerd wordt met een echte Lego ervaring, waardoor het een goede toevoeging aan het park is.

(foto’s bij dit artikel zijn van LEGOLAND® Deutschland Resort)