Kerstmarkt Münster

kerstmarkten in Münster

Afgelopen weekend was het weer eens tijd voor een zondag op de kerstmarkt. We bezochten vorige week de gezellige markten rondom het winkelcentrum CentrO deze keer namen we de auto en reden door naar Münster. Vanaf Utrecht is dat ongeveer 2 uur rijden voornamelijk over de snelweg en zodra je bij Enschede de grens met Nederland bent gepasseerd is het nog ongeveer 75 kilometer over een goede autoweg. (let op je snelheid, flitspalen)

Dankzij het goede parkeersysteem in Münster is een parkeerplek zo gevonden, sterker nog onze parkeergarage bevindt zich onder de eerste kerstmarkt van vandaag.

De Aegedii Kerstmarkt is een kleine kerstmarkt met een gezellige sfeer. De prijzen voor leuke kerstaccessoires vallen hier echt mee. En de aangeboden producten zijn niet de standaard kerstmarktproducten. ik kocht er bijvoorbeeld een leuke ring en wat leuke kerstdeco.

kerstmarkt munster

Na een opwarmertje (nee, nog geen glühwein, daar was het toch nog even te vroeg voor. door naar de kerstmarkt op het Rathaus Innenhof. De locatie is perfect, de sfeer nog beter en het is hier al gezellig druk. Hier komt heel Münster ’s avonds bij elkaar om een bratwurst of een currywurst van de worstenmakerij König te eten. Bizar lekker, maar ook erg lange rijen. Dus moet het wel goed zijn. De Rathaus markt heeft ook weer leuke diverse stalletjes en zorgt vooral goed voor de inwendige mens. Hier kun je trouwens één van de lekkerste Feuerzange bowle drinken, daar krijg je absoluut rode wangetjes van op een koude dag.

kerstmarkt munster

De Lamberti kerstmarkt

Kleine blauwe puntdakhuisjes en de prachtige St. Lamberti op de achtergrond dat is de Lamberti Kerstmarkt. De kerstmarkt is leuk voor originele cadeaus zoals speelgoed van vroeger, en ouderwetse kerstdecoratie. Een leuke markt met een goede verhouding tussen cadeaus en gastronomie. Let op deze kerstmarkt sluit iets eerder dan de rest, 22 december is de laatste dag.

munster_0221

Kerstdorp aan de Kiepenkerl

Ingeklemt tussen twee typische Duitse Gasthauser waar je trouwens lekkere typische Duitse Hausmannskost kunt eten zoals Grunkohl (boerenkool dus) vindt je een kleine en gezellige kerstmarkt. Hier draait het voornamelijk om een opwarmertje Gluhwein en zelfs Gluhbier kun je hier krijgen. Verder zijn de Westfalische specialiteiten hier echte hardlopers. Een leuke en vooral gezellige kerstmarkt waar je ook veel inwoners van Münster tegenkomt.

kerstmarkt munster

De Giebelhüüskesmarkt

De jongste kerstmarkt van Münster maar persoonlijk ook een van de leukste, dat komt sowieso door de lekkere dingen op de markt zoals heerlijk ouderwetse flammkuchen uit de houtoven en de beste Reibekuchen die ik heb gegeten dit jaar. Maar ook de naastgelegen Überwasserkirche is een opvallende kerk in het geheel. Als de kerk open is breng dan zeker een bezoek. Dit is een compleet andere kerk dan wat je verwacht, het doet zelfs een beetje hip aan.

kerstmarkt munster

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- aod-responsive --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9534128255935708" data-ad-slot="3773425611" data-ad-format="auto"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- aod-responsive --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9534128255935708" data-ad-slot="3773425611" data-ad-format="auto"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>