Benzine en Diesel in Duitsland

Net als in Nederland zijn diesel en benzine goed verkrijgbaar bij bijna elk tankstation. Om prijsbewust te tanken kan een beetje rondkijken geen kwaad. De prijzen van brandstof in Duitsland kunnen meerdere malen per dag worden aangepast. De concurrentie houdt elkaar namelijk bijzonder scherp in de gaten.  Daarnaast is het voor een tankstationhouder erg interessant om de prijzen tijdens drukke tijden een paar cent te verhogen.

De gemiddelde brandstof prijzen in Duitsland op 30 juni 2014

Type Brandstof Prijs Duitsland Prijs Nderland
Superbenzin (Euro95) € 1,57 € 1,86
Super Plus (Euro98) € 1.58 € 1.93
Diesel € 1.34 € 1,52
Super E10 € 1.53 € 1,81
LPG (Autogas) € 0,72 € 0,88
  bron: prijzen: clever-tanken.de Bron prijzen nu.nl

Tankstation in Duitsland

Tanken langs de snelweg

Brandstof tanken langs de autobahn is altijd duurder dan bij een tankstation van de snelweg af. Veel navigatiesystemen in de auto geven aan bij welke afrit tankstations zijn, de besparing tussen de autobaantankstation en een station van de autobaan af kan al snel oplopen tot 5 a 10 euro per volle tank. Naast voordelige brandstof zijn ook de extraatjes zoals broodjes en frisdrank voordeliger.

Biodiesel en Ecobezine

Steeds meer tankstations in Duitsland vervangen het bekende Euro95 om in E10, deze brandstof bevat 10% bio-ethanol. Wat een positief effect heeft op het milieu.

Echter is E10 niet geschikt voor alle auto's, bekijk dus eerst of je auto geschikt is om op E10 te kunnen rijden via deze link is uw auto niet geschikt voor E10 dan adviseert de ANWB u om het duurdere Super plus 98 te tanken.

Biodiesel is in Duitsland maar mondjesmaat verkrijgbaar. Voor deze brandstof moet u dus even zoeken echter is het belastingvoordeel op deze brandstof in 2012 verminderd waardoor het rijden op biodiesel niet echt interessant is.

LPG of Flüssiggas

Ondertussen zijn er al meer dan 6.500 tankstations met de mogelijkheid om LPG te tanken. dit aantal groeit op dit moment gestaag. Voor het vullen van uw LPG-tank heeft u net als in Nederland de schroefsluiting nodig. Mocht uw auto nog beschikken over een bajonet sluiting dan is een verloopnippel noodzakelijk. Voor een overzicht van LPG tankstations is GAS-tankstelle.de een handige website.

Actuele brandstofprijzen

De actuele brandstofprijzen fluctueren in Duitsland van dag tot dag en in sommige gebieden zelfs van uur tot uur. Er zijn diverse handige telefoon apps waarmee u de prijzen in de regio kunt bekijken. Op internet zijn er ook diverse handige sites waarop u met een muisklik handige de actuele brandstofprijzen kunt vergelijken.

Gemiddeld is de prijs van Diesel in Duitsland ongeveer 2 tot 5% hoger dan in Nederland, Benzine is echter 10 tot 15% voordeliger dan in Nederland.

Handige sites voor het vergelijken van de brandstof zijn:

Clever Tanken
Benzinpreis
Benzinpreis Aktuell
 

Let op! Bij bovenstaande websites gaat het om momentopnames, het kan dus voorkomen dat de prijs verhoogd of verlaagd is.

 

Social Media
Natuurlijk ook op:

Alles over Duitsland - Facebook  Alles over Duitsland op Twitter

Weekendje weg
last-minutes en meer Weekendje weg naar de leukste Duitse steden.

Vakantieparken in Duitsland
De mooiste en leukste bungalowparken in Duitsland
> Center parcs
> Landal Greenparks
> Roompot Vakantieparken